Генконсул Польщі: Ми маємо досвід підтримки і державної мови, і мов нацменшин

Генконсул Польщі: Ми маємо досвід  підтримки і державної мови, і мов нацменшин
Генконсул Рафал Вольскі

Дипломат зазначив, що в Польщі підтримують розвиток української мови

Міський голова Ужгорода Богдан Андріїв сьогодні зустрівся із радником-посланником, Генеральним консулом Республіки Польща у Львові Рафалом Вольскі, який перебуває на Закарпатті з кількаденною ознайомчою поїздкою, повідомляє місцеве видання Закарпаття онлайн.

Серед іншого, у розмові вони торкнулися змін до українського закону про освіту щодо навчання мовами нацменшин і Генеральний консул зауважив, що польська сторона дуже спокійно підходить до новацій,  адже потрібно забезпечити такі умови, аби кожна нацменшина могла вивчати і свою мову, і повною мірою опанувати державну мову України.

За словами дипломата, аналогічний чималий досвід – розвитку і підтримки української, білоруської, німецької мов є у Польщі і вони готові ним ділитися.

Нагадаємо, 25 вересня президент України Петро Порошенко підписав закон про освіту.

Закон набуває чинності 28 вересня.

Угорщина через український закон про освіту хоче розслідування від ООН.

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сиятро заявив, що уряд Угорщини вирішив блокувати всі подальші рішення Європейського союзу, спрямовані на зближення ЄС з Україною через закону «Про освіту».

Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич анонсувала дату переговорів між Україною та Угорщиною щодо закону «Про освіту». При цьому зустріч із міністром освіти Румунії відбудеться вже цієї середи, 27 вересня.

Через протести ряду країн, передусім Угорщини, Україна направила статтю 7 закону про освіту на експертизу до Ради Європи.

Читайте також статті: 

Новий закон «Про освіту». Депутати шоковані тим, за що проголосували

Державна мова: право чи обов’язок

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: