Генпрокуратура: Росіяни розстріляли своїх військових, які гарантували вихід сил АТО з-під Іловайська

Генпрокуратура: Росіяни розстріляли своїх військових, які гарантували вихід сил АТО з-під Іловайська

14 серпня ГПУ оприлюднила результати розслідування Іловайської трагедії

Росіяни під Іловайськом розстріляли українські підрозділи, що тримали в полоні російських десантників, які за домовленостями виступали гарантією виходу сил АТО з оточення

Про це йдеться в результатах розслідування, оприлюднених ГПУ.

«Додатковою гарантією безпечного виходу мали стати три захоплені у полон російські десантники, щодо яких була домовленість передати їх представникам ЗС Росії після виходу з оточення. 29 серпня 2014 року за безпосередньою вказівкою командування російські військовослужбовці впритул розстріляли з важкого озброєння колони українських військових, разом із трьома полоненими російськими десантниками», - йдеться в повідомленні.

Внаслідок порушення росіянами своїх обіцянок і розстрілу колон на марші 366 українських воїнів загинули, 429 зазнали поранень, 300 потрапили у полон. Крім того, ЗСУ втратили озброєння та військової техніки на суму майже 300 млн грн.

При цьому слідство встановило, що під час перемовин про вихід українських військ росіяни умисно затягували час для облаштування вигідних вогневих позицій за маршрутом руху сил АТО.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: