Генпрокуратура розповіла, коли Києву віддадуть Шарія та Киву

Генпрокуратура розповіла, коли Києву віддадуть Шарія та Киву
фото з відкритих джерел

Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова оцінила ймовірність притягнення Іллі Киви та Анатолія Шарія до відповідальності за державну зраду в Україні. Про це вона сказала в ефірі Всеукраїнського інформаційного телемарафону.

«Ми закінчили всі справи по Киві і передали до суду, державна зрада найсуворіша. Але, оскільки злочин вчинений до набуття нового закону, тому максимальне покарання – 15 років. Чи видасть нам Російська Федерація Киву, таке щастя? Я думаю, що вона його залишить собі, але ми будемо притягати його до відповідальності», – сказала Венедіктова.

Що стосується Шарія, то, за словами Венедіктової, він перебуває не під арештом, але в процедурі екстрадиційного арешту і видачі.

«Процес екстрадицій дуже довгий завжди. При максимально позитивному процесі – це може йти 3-6 місяців, а так, ця історія може йти і до року. Для нас важливо йти до кінця», – сказала генпрокурор.

Уже відомо про першого військового, котрий постане перед українським судом. Офіс Генпрокурора скерував до суду обвинувальний акт відносно командира відділення в/ч 32010 «4 танкова Кантемирівська дивізія Московської області» Вадима Шишимаріна.

Тим часом працівники московського метрополітену готуються до відправки на війну в Україну. На гарячу лінію проєкту «Коаліція» надійшло повідомлення від дружини Московського метрополітену. Жінка звернулася за допомогою юристів, оскільки її чоловікові на роботі повідомили про можливу мобілізацію, «якщо буде недостатня кількість солдатів для відправлення на спецоперацію».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: