Генпрокуратура викликала на допит колишнього голову Нацбанку Арбузова

Генпрокуратура викликала на допит колишнього голову Нацбанку Арбузова
Сергій Арбузов

15 січня о 10 годині Арбузов має з’явитися до прокурора

Генеральна прокуратура України повісткою викликала колишнього голову Національного банку України Сергія Арбузова на допит 15 січня.

Про це йдеться в повістці, розміщеній на офіційному сайті ГПУ.

Зазначається, що 15 січня о 10 годині Арбузов має з’явитися «до прокурора відділу організації процесуального керівництва у перейнятих кримінальних провадженнях, спільних слідчих груп управління правової допомоги та екстрадиції Департаменту міжнародно-правового співробітництва Генеральної прокуратури України О. Зюзя» на вулицю Різницька.

В повістці сказано, що він запрошується «для участі у проведенні слідчих та процесуальних дій у кримінальному провадженні №42015000000000915 від 18.05.2018 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України», тобто йдеться про привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, якщо такі дії вчинені в особливо великих розмірах або організованою групою.

Нагадаємо, що Головне слідче управління Генеральної прокуратури України з травня 2014 року розслідує кримінальну справу щодо колишнього Голови Національного банку України Сергія Арбузова. Він підозрюється, що використовуючи своє службове становище у власних інтересах, в порушення вимог ст. 19 Закону України «Про Національний банк України», розтратив кошти Національного банку України, через незаконне створення ТОВ «Банківське телебачення», афілійованим власником якого був сам Арбузов та фінансування упродовж 2011-2013 р.р. господарської діяльності цього підприємства з метою отримання прибутку від його діяльності та привласнення коштів на загальну суму 220 млн. грн.

19 травня 2014 року Арбузову було повідомлено підозру за ч. 5 ст. 191 КК України.

З червня 2014 року Сергій Арбузов перебуває у міжнародному розшуку Інтерполу.

Восени 2018 року суд зобов’язав Генпрокуратуру поновити слідство проти Арбузова.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: