Генсек Ради Європи назвав убивство Шеремети «прямим нападом на свободу слова»

Генсек Ради Європи назвав убивство Шеремети «прямим нападом на свободу слова»
uapress.info

Турбйорн Ягланд засудив убивство журналіста «Української правди».

Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд рішуче засудив звіряче вбивство журналіста Павла Шеремета і закликав українську владу і правоохоронні органи швидко розслідувати цей злочин. Про це ідеться у його заяві, повідомляє УНІАН.

«Генеральний секретар Ради Європи закликає українську владу і правоохоронні органи швидко і ефективно розслідувати цей злочин, що буде важливим сигналом суспільству, що виконавці та організатори насильства стосовно журналістів мають бути притягнуті до відповідальності. Рада Європи підтримує зусилля української влади у досягненні цієї мети», - йдеться в заяві.

Ягланд наголосив, що насильство стосовно журналістів є «прямим нападом на свободу вираження поглядів та свободу ЗМІ». «Вбивство Павла Шеремета вказує на те, що атмосфера ненависті і підозрілості стосовно журналістів в Україні має серйозні наслідки і веде до втрати життів. В Україні мають бути відновлені необхідні умови, щоб забезпечити безпеку журналістів», - наголосив генсек РЄ.

Шеремет загинув уранці 20 липня в центрі Києва внаслідок вибуху автомобіля. Автомобіль належав керівникові видання «Українська правда» Олені Притулі, але її в машині не було.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: