Герої, яких забрала війна у червні 2018-го. Згадаймо всіх поіменно

Герої, яких забрала війна у червні 2018-го. Згадаймо всіх поіменно
Наша країна у червні 2018 року втратила 18 бійців

У минулому місяці на Донбасі загинули 18 українських бійців

У червні у зоні проведення Операції об'єднаних сил на Донбасі наша країна втратила 18 бійців, пише «РБК-Україна».

Метлінський Микола. Воював у складі 41 дивізіону артилерійської розвідки 55-ї ОАБр, зокрема в районі Авдіївки. Після демобілізації, коли донька підписала контракт, 2016 року пішов слідом за нею в 17 батальйон. 24 травня під час раптового обстрілу Микола накрив своїм тілом доньку-санінструктора, врятувавши їй життя, але сам дістав важке осколкове поранення голови. Переніс кілька операцій, вночі 1 червня реаніматологи чотири рази запускали серце воїна, але врятувати його не вдалось. Залишились дружина та 26-річна донька Ярослава, санінструктор.

1_21Метлінський Микола

Французан Ігор. Молодший сержант, навідник - командир відділення зенітного артилерійського взводу 37-ї ОМПБ «Запоріжжя» 56-ї ОМПБр. 6 червня близько 19:00 противник намагався оточити ВОП поблизу селища Піски, але вчасно був помічений військовослужбовцями передового спостережного посту, які вступили у бій. В ході бою та переслідування ворожої ДРГ двоє бійців загинули внаслідок підриву на міні, ще один виніс пораненого. Загиблих не вдалось знайти. 11 червня тіло Ігоря було передане українській стороні за обміном. За повідомленнями у соцмережах, у бійця лишилось троє дітей - дві доньки і син.


dfhpjagucaaeg72Французан Ігор

Литковець Степан. Солдат, стрілець зенітного артилерійського взводу 37-ї ОМПБ «Запоріжжя» 56-ї ОМПБр. З 2016-го по кінець 2017-го працював шеф-кухарем, мріяв відкрити власне кафе. Взимку 2018 року 20-річний Степан вступив на військову службу за контрактом. 6 червня близько 19:00 противник намагався оточити ВОП поблизу селища Піски, але вчасно був помічений військовослужбовцями передового спостережного посту, які вступили у бій. В ході бою та переслідування ворожої ДРГ двоє бійців загинули внаслідок підриву на міні, ще один виніс пораненого. Загиблих не вдалось знайти. 11 червня тіло молодого бійця було передане українській стороні за обміном. У Степана залишились батьки і дружина.


dfn5jbex0aecwhiЛитковець Степан

Вільчинський Микола. Солдат, номер обслуги гранатометного відділення 3-го батальйону 24-ї ОМБр. Загинув вранці 12 червня поблизу містечка Новгородське від кулі снайпера у спину. Куля пройшла навиліт нижче бронежилету та зачепила життєво важливі органи, почалася внутрішня кровотеча. Під час надання першої медичної допомоги та евакуації, бойовики почали обстріл. Важкопораненого бійця не встигли довезти до госпіталя. Залишились батьки, сестра, дружина та маленька донька, яка народилась 4 травня…

dfsn7hxwkaa1gigВільчинський Микола

Жук Сергій. Стрілець-помічник гранатометника 1-го механізованого батальйону 92-ї ОМБр. Загинув 14 червня, відбиваючи атаку противника, який двома бронегрупами намагався оточити позицію шахти «Бутівка». Залишились дружина, донька та онука.

dfvlh5oxuaanu4fЖук Сергій

Майданюк Яків. Військовослужбовець 14-ї ОМБр. Служив разом із батьком. Загинув 20 червня під час несення служби на бойовому посту в районі міста Попасна. У 21-річного захисника залишились батьки та сестри.

dgv11ejuyaecou5

Майданюк Яків

Остапчук Сергій. Сержант, механік-водій (БМП) 72-ї ОМБр. 24 червня зазнав смертельного поранення під час бойового чергування на позиції на Світлодарській дузі. Залишилися батьки і двоє братів.


dgyd9g-ucaa31odОстапчук Сергій

Баглик Руслан. Молодший сержант, навідник 2-го батальйону 92-ї ОМБр. 19 червня дістав тяжке наскрізне поранення голови кулею снайпера неподалік Донецька, тиждень перебував у комі. Помер 25 червня в Обласній клінічній лікарні ім. Мечникова в Дніпрі. Залишились батьки.

dgrakzjxkaa2f91Баглик Руслан

Федосенко Артур. Водій-електрик радіопеленгаторного пункту радіотехнічного центру вузла зв'язку та радіотехнічного забезпечення в/ч А1469 ПС ЗСУ. Загинув 26 червня у бою на східній околиці Мар'їнки від кулі снайпера. Залишились дружина та донька.

dg3tiayw0aej6gdФедосенко Артур

Петров Ігор. Солдат, навідник розрахунку автоматичного гранатомету механізованого батальйону 53-ї ОМБр. 14 червня під час гарматного артобстрілу поблизу містечка Новотошківське 20-річний Ігор дістав тяжке поранення, помер в кареті швидкої допомоги від внутрішньої кровотечі. Похований в рідному Рубіжному. У 2018 році одружився. Залишились батьки і молода дружина.

df1lcarv4aaqhjpПетров Ігор

Холін Олександр. Солдат 93-ї ОМБр. Загинув 27 червня внаслідок прямого влучення ворожого артилерійського снаряду у спостережну позицію поблизу села Богданівка. Залишилась дружина та дитина.

dg0al8fx4aa99syХолін Олександр

Дьяченко Володимир. Солдат 93-ї ОМБр. Загинув 27 червня внаслідок прямого влучення ворожого артилерійського снаряду у спостережну позицію поблизу села Богданівка. Залишився син.

dg0z10fxcaaibmjДьяченко Володимир

Петрушенко Дмитро. Військовослужбовець мінометного взводу мінометної батареї 3-го механізованого батальйону 93-ї ОМБр. Все своє життя присвятив спорту, у Павлограді та Павлоградському районі відомий як тренер з велоспорту, інструктор, вело-механік із «золотими руками». Загинув 27 червня внаслідок прямого влучення ворожого артилерійського снаряду у спостережну позицію поблизу села Богданівка. Залишились батьки, дружина та син, який проходить службу в ЗСУ.

dg0y5tzx4aycggoПетрушенко Дмитро

Шишак Валерій. Молодший лейтенант, командир 1-го взводу 3-ї роти 1-го батальйону 24-ї ОМБр. Ветеран війни в Афганістані, пройшов кілька збройних конфліктів. Тривалий час працював адміністратором у ресторані, згодом - у кредитній спілці. 28 червня противник відкрив вогонь з мінометів по містечку Південне. Під прикриттям вогню впритул до населеного пункту наблизилась група бойовиків. Резервна група Шишака вступила у бій. Коли командир групи кинувся на допомогу пораненому бійцю Андрію Волосу, у нього поцілив снайпер. Залишилися дружина, дорослі син і дочка.

dg3xmykw4aaci-tШишак Валерій

Волос Андрій. Стрілець-помічник гранатометника 1-го відділення 1-го взводу 3-ї роти 1-го батальйону 24-ї ОМБр. В 2015 році, у 19 років, вступив на військову службу за контрактом. 28 червня противник відкрив вогонь з мінометів по містечку Південне. В результаті бою Андрій дістав важке поранення, від якого помер, - куля снайпера пройшла між пластинами бронежилета і влучила у серце. Залишилися мати, вітчим і вагітна дружина, - одружився у травні 2018-го.

dg6yg-twsaixrslВолос Андрій

Гусейнов Владислав. Молодший сержант, військовослужбовець 92-ї ОМБр. На фронт пішов добровольцем у 2015 році. Загинув 28 червня в ході бою, коли разом із побратимами утримував позицію бойової охорони попереду підрозділів бригади поблизу Авдіївки.


dg2t_gowkaap2f_Гусейнов Владислав

Нємцов Геннадій. Снайпер 72-ї ОМБр. Загинув у ніч на 29 червня від вогнепальних поранень під час вогневого зіткнення, боронячи підступи до Світлодарська. Залишились мати, дружина, донька та син (учасник АТО з 2014-го).

dg4xko5wkaabrbbНємцов Геннадій

Читайте також матеріали «Главкома»:

Герої, яких у нас забрала війна у 2016-му. Згадаймо всіх поіменно

Герої, яких забрала війна у 2017-му. Згадаймо всіх поіменно

Герої, яких забрала війна у січні 2018-го. Згадаймо всіх поіменно

Герої, яких забрала війна у лютому 2018-го. Згадаймо всіх поіменно

Герої, яких забрала війна у березні 2018-го. Згадаймо всіх поіменно

Герої, яких забрала війна у квітні 2018-го. Згадаймо всіх поіменно

Герої, яких забрала війна у травні 2018-го. Згадаймо всіх поіменно

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: