Глава Європарламенту прокоментував «справу Савченко»

Глава Європарламенту прокоментував «справу Савченко»
Очільник Європарламенту Антоніо Таяні

У Європарламенті не виключили, що закликатимуть звільнити Савченко

У Європейському парламенті заявили, що спостерігатимуть за розвитком ситуації із затриманням Надії Савченко в Україні.

Про це в четвер, 22 березня, сказав глава ЄП Антоніо Таяні на прес-конференції в рамках саміту глав держав ЄС, повідомляє «Ріа Новини Україна».

Крім того, в Європарламенті не виключили, що закликатимуть звільнити Савченко.

 «Ми подивимося, що відбувається. Нам потрібно буде (подивитися) на те, які факти, і потім, якщо буде необхідно, ми закличемо до її звільнення», - сказав Таяні.

Як відомо, засідання з обрання запобіжного заходу Савченко проходитиме  23 березня у Шевченківському районному суді Києва.

Раніше повідомлялося, що Савченко вручили копію клопотання про обрання міри запобіжного заходу та допитують у якості затриманої особи.

Як відомо, 22 березня Рада проголосувала за зняття недоторканності, затримання та арешт Савченко. Після цього вона прийшла в управління спецслужби у Києві та Київській області для складання протоколу затримання. Пізніше Юрій Луценко підписав та оголосив підозру народному депутату Надії Савченко

Нагадаємо, на викривальному відео, підготовленому Генпрокуратурою, нардеп України Надія Савченко зізнається, що особисто хотіла вчинити терористичний акт у Верховній Раді та підірвати не лише депутатів, але й президента України та очільників правоохоронних органів.

На відео показано, як Надія Савченко, Володимир Рубан  та дехто вказаний як Березень Г. П обговорюють план майбутнього теракту. Коли мова заходить про те, хто стане людиною, яка вчинить теракт, Надія заявляє, що це зробить вона і стане українською Жанною д’Арк.

Як відомо, у четвер зранку регламентний комітет підтримав всі три подання генпрокурора проти Савченко.

Повідомлялось,що комітет не отримав письмових пояснень нардепа Надії Савченко, яку звинувачують в організації теракту, тому що вона їх не надсилала. «Ви не одержали їх, тому що я їх не надсилала. Всі пояснення, які я вважатиму за необхідне, я вам надам», - коротко сказала Савченко.

Народний депутат Надія Савченко принесла на засідання регламентного комітету ВР, який розглядає подання щодо зняття з неї недоторканності, дві гранати.

Читайте також статті:

«Бабах!». Як «пакували» Героя України

Луценко проти Савченко. Сюрреалістична провокація чи держпереворот з мінометами?

Надія Савченко: від героїні до терористки

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: