Адвокат розповів, коли Савченко обиратимуть запобіжний захід

Адвокат розповів, коли Савченко обиратимуть запобіжний захід
Надія Савченко
Фото: Главком

Слідство клопочить за підтримкою прокуратури про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою

Народний депутат Надія Савченко наразі перебуває в управлінні Служби безпеки України в Києві, з нею проводяться слідчі дії. Засідання з обрання запобіжного заходу нардепу проходитиме у Шевченківському районному суді Києва.

Про це повідомив журналістам її адвокат Дмитро Бугай.

«Генеральний прокурор Юрій Луценко пред’явив Надії Савченко підозру, оскільки відносно депутатів Верховної Ради є особливий порядок пред’явлення підозри. Після цього було її затримання в порядку статті 208 і проведено допит. Завтра орієнтовно о 9 годині буде проведено засідання у Шевченківському районному суді з метою обрання запобіжного заходу» - розповів захисник.

Слідство клопочить за підтримкою прокуратури про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Адвокат додав, що він разом із колегами отримав подання з додатками і збирається їх вивчати.

За словами Бугая, Луценко не брав участі у допиті Савченко.

У коментарі журналістам адвокати нардепа заявляють, що затримання Савченко було незаконне.

Раніше повідомлялося, що Савченко вручили копію клопотання про обрання міри запобіжного заходу та допитують у якості затриманої особи.

Як відомо, 22 березня Рада проголосувала за зняття недоторканності, затримання та арешт Савченко. Після цього вона прийшла в управління спецслужби у Києві та Київській області для складання протоколу затримання. Пізніше Юрій Луценко підписав та оголосив підозру народному депутату Надії Савченко

Нагадаємо, на викривальному відео, підготовленому Генпрокуратурою, нардеп України Надія Савченко зізнається, що особисто хотіла вчинити терористичний акт у Верховній Раді та підірвати не лише депутатів, але й президента України та очільників правоохоронних органів.

На відео показано, як Надія Савченко, Володимир Рубан  та дехто вказаний як Березень Г. П обговорюють план майбутнього теракту. Коли мова заходить про те, хто стане людиною, яка вчинить теракт, Надія заявляє, що це зробить вона і стане українською Жанною д’Арк.

Як відомо, у четвер зранку регламентний комітет підтримав всі три подання генпрокурора проти Савченко.

Повідомлялось,що комітет не отримав письмових пояснень нардепа Надії Савченко, яку звинувачують в організації теракту, тому що вона їх не надсилала. «Ви не одержали їх, тому що я їх не надсилала. Всі пояснення, які я вважатиму за необхідне, я вам надам», - коротко сказала Савченко.

Народний депутат Надія Савченко принесла на засідання регламентного комітету ВР, який розглядає подання щодо зняття з неї недоторканності, дві гранати.

Читайте також статті:

«Бабах!». Як «пакували» Героя України

Луценко проти Савченко. Сюрреалістична провокація чи держпереворот з мінометами?

Надія Савченко: від героїні до терористки

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: