Глава МЗС Німеччини пропонує розширити місію ОБСЄ на Азовське море

Глава МЗС Німеччини пропонує розширити місію ОБСЄ на Азовське море
Наразі дія моніторингової місії ОБСЄ поширюється на сухопутну територію України

Пропозицію Гайко Мааса обговорять 11 грудня у Берліні

Через загострення українсько-російської кризи довкола Азовського моря та Керченської протоки міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас запропонував поширити дію моніторингової місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі на Азовське море. 

Про це він заявив  на полях зустрічі міністрів закордонних справ країн ОБСЄ у Мілані, повідомляє DW.

За словами Мааса, це стане темою обговорення під час зустрічі між представниками України та Росії за посередництва Німеччини і Франції, яка має відбутися у вівторок, 11 грудня, у Берліні. 

Як зазначається, перед цим глава німецького МЗС зустрівся з міністрами закордонних справ України Павлом Клімкіним та Росії Сергієм Лавровим, щоб обговорити пропозицію переговорів.

«Я гадаю, що з українського боку вона була розцінена як раціональна. З російського ж боку, навпаки, дуже й дуже скептично», - резюмував Маас.

Наразі дія моніторингової місії ОБСЄ поширюється на сухопутну територію України й має на меті, зокрема, спостереження за реалізацією мінських домовленостей. Після захоплення українських моряків в районі Керченської протоки Україна закликала моніторингову місію ОБСЄ розпочати посилений моніторинг акваторії Азовського моря і прилеглих територій.

Як відомо, міністр оборони Степан Полторак пообіцяв, що кораблі ВМС України продовжать проходити через Керченську протоку

Нагадаємо, Україна в рамках 25-ї зустрічі міністрів закордонних справ країн ОБСЄ надала докази мілітаризації Росією анексованого нею Криму.

Україна в рамках 25-ї зустрічі міністрів закордонних справ країн ОБСЄ надала докази мілітаризації Росією анексованого нею Криму.

Також 6 грудня стало відомо, що Литва першою з країн ЄС вводить санкції проти РФ за агресію в Керченській протоці.

Польща в ОБСЄ заявила, що Росія вже не може сховатися за «зеленими чоловічками».

До слова, 12 держав-членів ООН вимагають від Росії звільнити українських моряків.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: