Україна надала ОБСЄ докази мілітаризації Росією Криму

Україна надала ОБСЄ докази мілітаризації Росією Криму

В рамках зустрічі країни-партнери висловили підтримку Україні

Україна в рамках 25-ї зустрічі міністрів закордонних справ країн Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) надала докази мілітаризації Росією анексованого нею Криму.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби МЗС України.

«Широкій аудиторії учасників та ЗМІ були представлені докази мілітаризації Росією окупованого Криму і прямої збройної агресії РФ проти України в районі Керченської протоки, що представляє серйозну загрозу для всього чорноморського регіону», - зазначили у МЗС.

Наголошується, що в рамках зустрічі країни-партнери висловили підтримку Україні та закликали до негайного звільнення полонених українських військових моряків, а також обговорили можливі дії при стримуванні російської агресії.

Як повідомлялося, командувач ВМС України запропонував себе в обмін на затриманих РФ моряків.

Нагадаємо, 12 держав-членів ООН вимагають від РФ звільнити українських моряків.

У середу, 5 грудня, Україна проводила у штаб-квартирі ООН засідання, під час якого інформувала міжнародне співтовариство про виклики і загрози, які РФ створює у Чорному та Азовському морях.

Постпред України при ООН заявив, що мілітаризація Криму Росією становить загрозу безпеці Європи, і не є лише проблемою України.

Представник США додав, що пояснення Росією своїх дій у Керченській протоці є абсурдними, оскільки Крим - це територія України  і територіальних вод Росії навколо нього немає.

Раніше в МЗС України повідомили, що скликають підписантів Будапештського меморандуму.

Також Україна розглядає можливість розірвання договору з РФ щодо Азовського моря.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: