Глава німецької дипломатії звинуватив Трампа у безвідповідальності через його заяви про КНДР

Глава німецької дипломатії звинуватив Трампа у безвідповідальності через його заяви про КНДР
Зіґмар Ґабріель: Повинен настати час дипломатії

Ґабріель каже, що його приголомшила безвідповідальність Трампа

Міністр закордонних справ Німеччини Зіґмар Ґабріель (Sigmar Gabriel) закинув президенту США Дональду Трампу безвідповідальність через його заяви щодо Північної Кореї. У розмові з німецькими ЗМІ він зазначив, що поведінка американського президента провокує ескалацію конфлікту з лідером КНДР Кім Чен Ином. «Я відверто визнаю: ця безвідповідальність приголомшує», - зазначив Габріель. Він також звернувся до США та Південної Кореї із закликом робити «якомога менше провокацій».

Ґабріель також закликав Росію та Китай більш активно взяти участь у пошуку рішень цього конфлікту.

«Повинен настати час дипломатії. У зв'язку з цим ми закликаємо Пекін і Москву використати свій вплив на Північну Корею з тим, щоб зупинити спіраль, яка веде до військової конфронтації», - зазначив він.

Нагадаємо, президент Франції Еммануель Макрон в суботу, 12 серпня, застеріг від «ескалації напруженості» у ситуації з Північною Кореєю в умовах конфлікту між Вашингтоном і Пхеньяном

Раніше канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що «Словесна війна» між президентом Дональдом Трампом і главою Північної Кореї Кім Чен Ином - це «неправильний підхід» і в цьому конфлікті немає військового рішення.

З початку року попри застереження з боку ООН КНДР неодноразово проводила ракетні випробування. 5 серпня Рада Безпеки ООН одностайно ухвалила нові санкції проти Пхеньяна, які можуть обійтися Північній Кореї майже в мільярд доларів США.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: