Гонтарева просуває свого екс-заступника в представники України в МВФ

Гонтарева просуває свого екс-заступника в представники України в МВФ
Глава Національного банку України Валерія Гонтарева 

Повноваження чинного представника України в МВФ ще не закінчилися

Глава Національного банку України Валерія Гонтарева подала на посаду представника України в МВФ кандидатуру свого колишнього заступника Владислава Рашкована попри те, що стандартний 4-річний термін повноважень чинного представника України у Фонді Олександра Петрика ще не закінчено.

Про це в йдеться в статті Dt.ua.

«За даними джерел у НБУ, його глава В.Гонтарева раптово - до закінчення стандартного чотирирічного терміну повноважень нинішнього представника від України в раді директорів МВФ - подала на цю посаду кандидатуру В.Рашкована, незважаючи на явний дефіцит макроекономічного бек-граунду», - пише автор публікації.

У статті зазначається, що для набуття необхідної компетенції та освоєння процедур МВФ Рашковану може знадобитися більше півроку, в той час як переговори про виділення нового траншу МВФ ведуться вже зараз.

У відповідь на журналістський запит Гонтарева вказала, що Петрик йде з займаної посади в зв'язку з досягненням пенсійного віку (при тому, що в раді директорів фонду немає вікових обмежень на дану посаду), а також запевнила, що не має до нього претензій.

«Ми вдячні пану Петрику за хорошу роботу і сподіваємося, що новий кандидат продовжить його відповідальну справу», - заявила вона.

При цьому, глава НБУ не підтвердила, але й не спростувала інформацію про висунення Рашкована.

Раніше Гонтарева казала, що Україна цьогоріч може не дочекатися четвертого траншу від МВФ.

Перед цим Асоціація українських банків України звинуватила Гонтареву в непрофесіоналізмі, а 17 жовтня позафракційний нардеп Сергій Тарута виступив з ініціативою звернення Верховної Ради до президента Петра Порошенка про відставку глави НБУ Гонтаревої. Він також запропонував створити в парламенті тимчасову слідчу комісію, яка вивчить можливі зловживання керівника НБУ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: