ГПУ спростувала заяву поліції про розкрадання військової техніки на Житомирщині

ГПУ спростувала заяву поліції про розкрадання військової техніки на Житомирщині

На вилучену техніку в ході досудового розслідування судом накладено арешт

У Генпрокуратурі заявляють, що оприлюднена поліцією інформація про схему розкрадання військової техніки у Житомирській області відповідає дійсності.

Про це повідомив речник ГПУ Андрій Лисенко у Facebook.

«Насправді техніка, про яку йдеться, не є бойовою і взагалі не є військовою», — заявив Лисенко.

За даними ГПУ, серед вказаної техніки 196 одиниць демілітаризованої, з яких 93 – автомобілі та тягачі, 98 – причепи, кунги та цистерни, 4 одиниці БТР та 1 - БРДМ.

На вилучену техніку в ході досудового розслідування судом накладено арешт, зазначив Лисенко.

«Передчасно оприлюднене ЗМІ твердження, що ця техніка є військовою, не відповідає дійсності», — наголосив речник Генпрокуратури.

Зазначається, що наразі слідство у справі про техніку перебуває на початковій стадії. У ГПУ стверджують, що на 17 одиниць техніки вже здобуто документи, договори, які підтверджують законність «їх відчуження через уповноважені державні підприємства упродовж 2013-2016 років».

«Ця техніка реалізовувалася, як надлишкове майно, і цим займалися уповноважені підприємства», — наголосив Лисенко.

Він додав, що реалізація надлишкової чи такої, що вислужила терміни експлуатації, техніки «передбачена чинним законодавством, оскільки реалізується техніка, яку економічно невигідно відновлювати». 

Раніше поліція Житомирської області заявила, що виявила схему розкрадання військової та іншої спеціальної техніки. Техніку нібито мали незаконно продавати. Повідомлялось, що слідчі натрапили на техніку під час розслідування обставин пошкодження магістрального нафтопроводу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: