Гройсман влаштує Фонду держмайна перевірку

Гройсман влаштує Фонду держмайна перевірку

Прем'єр також наполягає на тому, щоб до моменту проведення перевірки та оголошення результатів не затверджувати жодних рішень Фонду держмайна

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман запропонував провести комплексну перевірку діяльності Фонду державного майна України (ФДМУ) та доручив першому віце-прем'єр-міністру Степану Кубіву сформувати групу перевіряльників, запросивши туди фахівців великих аудиторських компаній. Голова уряду озвучив своє рішення під час засідання Кабінету міністрів.

Гройсман також наголосив, що наполягає на тому, щоб до моменту проведення перевірки та оголошення результатів не затверджувати жодних рішень Фонду держмайна.

«Я пропоную відкласти всі рішення щодо Фонду держмайна, доки не отримаємо публічний звіт про його діяльність. Я думаю, що ми повинні створити серйозну групу, яка повністю перевірить ще раз: як, яким майном і наскільки ефективно управляє Фонд державного майна. Всі питання, які стосуються передачі майнових комплексів, – зупинити», – сказав прем'єр.

Гройсман зауважив, що у звіті про роботу ФДМУ він хоче дізнатися, що зробив фонд для підготовки ефективної приватизації.

«Давайте залучимо міжнародні аудиторські компанії. Я знайду під це гроші... Доручаю до кінця грудня Степану Кубіву винести на Кабмін питання про механізм залучення та фінансування (аудиторської компанії. – Ред.)», – сказав він.

Раніше Гройсман після провалу повторної приватизації Одеського припортового заводу 7 грудня запропонував до кінця року заслухати звіт про роботу Фонду державного майна і на підставі результатів цього звіту внести президенту України та Верховній Раді україни свої рекомендації щодо подальшої роботи як відомства загалом, так і його керівництва зокрема.

Голова Фонду державного майна Ігор Білоус у свою чергу заявив, що не планував подавати у відставку через зрив конкурсу з продажу ОПЗ. При цьому, на його думку, критика голови уряду на його адресу та адресу Фонду держмайна є справедливою. 7 грудня стало відомо, що ніхто з інвесторів не подав заявки на участь у конкурсі з приватизації ОПЗ з початковою ціною 5,16 мільярда гривень, у зв'язку з чим його було оголошено таким, що не відбувся.

Однією з причин провалу приватизації, як повідомили у Фонді державного майна, є висока ціна на газ, що не дає підприємству працювати з достатнім рівнем рентабельності.

Читайте також матеріал «Главкома»: «Олів’є часів Гройсмана»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: