Гройсман вважає неприйнятною ситуацію навколо держсекретарів – міністр

Гройсман вважає неприйнятною ситуацію навколо держсекретарів – міністр
Конкурс на посаду держсекретарів

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман вважає неприйнятною ситуацію, яка склалася навколо обрання держсекретарів міністерств. Про це в інтерв'ю «Главкому» сказав міністр інфраструктури Володимир Омелян.

За його словами, він не координував свій спільний виступ з міністром охорони здоров'я Уляною Супрун.

«Моя реакція щодо конкурсу була ще раніше, але це вийшло спорадично. Зранку до мене підійшла Уляна Супрун і сказала, що у неї загрозлива ситуація на конкурсі: всіх гідних кандидатів відсіяли, а лишилися просто люди, котрі мають відверті зв’язки з бізнес-групами. Вона сказала, що виступить із публічною заявою щодо цього, і запитала, чи не хочу я приєднатись. У мене була абсолютна така сама ситуація, і я був готовий показати, що це не поодинокий випадок», - розповів Омелян.

Він повідомив, що ця ситуація вже обговорена на рівні уряду. «Сподіваюся, зможемо знайти відповідне рішення, щоб сам порядок проведення конкурсів був прозорим і не викликав нарікань», - сказав міністр.

За його словами, Гройсман вважає таку ситуацію «неприйнятною і є багато питань щодо форми і змісту того, як це відбувається».

При цьому Омелян не вважає, що потрібно змінювати закон про держслужбу. «У нас традиційно були найкращі закони, просто їх виконання було дуже кострубатим. Так і в цьому випадку. На мою думку, треба працювати над порядком проведення  конкурсів, оцінювання і тоді ми можемо говорити про ефективну імплементацію закону про держслужбу. Щодо самого закону у мене особисто на цьому етапі зауважень немає. Проблема просто в якості людей, які проводять конкурси або спостерігають», - сказав міністр.

Як відомо, за новим законом про держслужбу, з 1 січня 2017 року запроваджується інститут державних секретарів при міністерствах. За задумом це будуть, на відміну від міністрів, аполітичні фігури, які призначатимуться через конкурси і підписуватимуть контракт на п’ять років. Відповідні посади передбачені у кожному із 17 міністерств, плюс державний секретар Кабінету міністрів та його заступники. Проте конкурси вже призвели до скандалів – міністр інфраструктури Володимир Омелян та в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун провели спільну прес-конференцію, на якій заявили про непрозорість проведення конкурсів та відмову працювати з обраними держсекретарями. Слідом за ними про таку ж позицію заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик.

Читайте також матеріал «Главкому»: Кому довірять керувати міністерствами. Кадрові конкурси визначили перших держсекретарів

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: