Хакерів звинуватили в атаках, через які страждають російські сайти

Хакерів звинуватили в атаках, через які страждають російські сайти

Хакери нібито залишають повідомлення: «Do not mess with our elections»

Невідомі хакери атакували комутатори продукції компанії Cisco, що призвело до масових збоїв в роботі інтернету, повідомляє в суботу прес-служба «Лабораторії Касперського».

«За даними наших джерел, зараз відбувається масивна атака на світчи (комутатори моделі Catalyst switch – ред.) Cisco, які використовуються в дата-центрах», - йдеться в повідомленні.

За даними «Лабораторії Касперського», невідоме поки хакерське угруповання використовує уразливість в програмі під назвою Cisco Smart Install Client, щоб отримати можливість виконувати довільний код на пристрої.

«Зловмисники перезаписують образ системи Cisco IOS і змінюють конфігураційний файл, залишаючи в ньому послання «Do not mess with our elections» («Не втручайтеся в наші вибори»)», - додали в компанії.

В результаті атаки цілі дата-центри виявляються недоступними, що призводить і до недоступності багатьох популярних сайтів, відзначили в компанії.

«Масштаби атаки поки не повністю зрозумілі, але вони можуть бути дуже серйозними. Судячи з усього, зловмисники атакують в основному російськомовний сегмент інтернету, хоча і іншим явно теж дісталося», - заявили в «Лабораторії Касперського».

Масштабна хакерська атака на комутатори компанії Cisco в п'ятницю привела до того, що були недоступні багато сайтів, в тому числі російських ЗМІ.

Атаки зазнали, наприклад, сайти газет «Фонтанка» і «Комсомольська правда». Також користувачі Twitter в п'ятницю повідомляли про масові збої в роботі соціальної мережі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: