«Хоч каністрами, хоч бутлями». Шмигаль уточнив умови постачання води до окупованого Криму

«Хоч каністрами, хоч бутлями». Шмигаль уточнив умови постачання води до окупованого Криму

Шмигаль пообіцяв постачати воду до Криму «для господарських потреб»

Новопризначений прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що воду в окупований Крим у разі необхідності Україна може доставляти цистернами для господарських потреб українців.

Про це він сказав під час години запитань до уряду у Верховній Раді.

«Ми будемо постачати в разі необхідності або гуманітарної загрози українцям (в окупований Крим. - Ред.) воду для господарських потреб, для пиття - хоч цистернами, хоч каністрами, хоч бутлями. Ми маємо це забезпечити, це наш обов'язок перед українцями, тому це важливо», - сказав Шмигаль.

Він наголосив, що Україна не буде постачати воду в окупований Крим для промислових і військових об'єктів: «Знак оклику, і на цьому ставимо крапку».

Нагадаємо, раніше під час ток-шоу прем’єр-міністр Шмигаль заявив, що треба подавати водопостачання в Крим, бо там живуть українці. Згодом прем'єр скоригував свої слова щодо водопостачання до анексованого Криму, вказавши, що Кабінет міністрів України не зможе постачати воду в Крим, доки півострів не буде повернений до складу України.

Заступник постійного представника президента України в Автономній республіці Крим Таміла Ташева вважає, що новопризначений прем'єр-міністр України Денис Шмигаль «поки не в контексті Криму», а позиція постпредства незмінна – жодної води до Криму до повної деокупації півострова. 

Окупаційна «влада» Криму не радить людям на півострові розраховувати на постачання води з материкової частини України, але втішена заявами нової української влади.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: