Холодницький звинуватив НАБУ в «правовому нігілізмі»

Холодницький звинуватив НАБУ в «правовому нігілізмі»
Назар Холодницький

Антикорупційний прокурор: Коли НАЗК вважає, що є конфлікт інтересів, а НАБУ надає відповідь, що нема ніякого конфлікту – то це перебір

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький прокоментував конфлікт, що розгорівся між Антикорупційним бюро та НАЗК.

«Я прийняв бік закону, а не НАЗК, – пояснив Холодницький в коментарі «Главкому». – Наприклад, на мене депутат Розенблат подав до суду щодо суміщення посад в Федерації футболу України та САП, бо він собі вважає, що в мене є тут конфлікт інтересів. Але я не кричу з усіх телеекранів та газет, як «базарна баба», що на мене тиснуть і заважають жити, а впевнений, що цей суд виграю, бо за мною закон».

«Коли НАБУ каже, що не буде виконувати вказівки прокурора, тому що вони їм не подобаються, а тому є нікчемні, хоча саме САП за законом наглядає за Бюро і має вказувати на усі моменти в діяльності Бюро, – це вищий пілотаж правового нігілізму», - зазначив антикорупційний прокурор.
Холодницький також нагадав, що НАБУ вже мало досвід, коли на працівників Бюро складали протокол про корупційне правопорушення щодо суміщення (справа про лекції, які читала працівник прес-служби НАБУ), який судом був визнаний незаконним.

«Тоді був пройдений нормальний законний шлях і підлегла Артема Ситника довела свою правоту. А коли НАЗК вважає, що є конфлікт інтересів, а НАБУ за підписом директора надає відповідь, що нема ніякого конфлікту – то це перебір. Хай НАЗК складає протокол, це їхній прямий обов'язок, для цього вони й були створені, а особа, на яку його складено в суді цей протокол спростовує, виграє суд і потім вимагає в суді відшкодування, в тому числі, моральної шкоди».

Як повідомлялось, директор НАБУ Артем Ситник вважає, що все, що зараз відбуваються навколо бюро - тиск влади на антикорупціонерів. Подібну заяву він зробив після його виклику до НАЗК для надання пояснень щодо можливого конфлікту інтересів.

Детальнійше читайте у матеріалі «Главкома» «Самопожирання антикорупціонерів. Як посварились НАБУ, НАЗК та САП»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: