Human Rights Watch закликає бойовиків негайно звільнити журналіста Асєєва

Human Rights Watch закликає бойовиків негайно звільнити журналіста Асєєва

HRW вимагає від бойовиків визнати затримання донецького блогера

Правозахисники нагадали, що угруповання «ДНР» незаконно утримує блогера

Міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch закликає бойовиків негайно звільнити донецького блогера Станіслава Асєєва, відомого під псевдонімом Станіслав Васін.

Правозахисники нагадали, що угруповання «ДНР» «незаконно утримує блогера, відомого своїми проукраїнськими поглядами, уже протягом шести тижнів».

«Human Rights Watch отримала достовірну інформацію з надійних джерел про те, що Асеєв перебуває під вартою «силових структур» «ДНР», – мовиться в заяві організації, оприлюдненій 14 липня.

Як заявив директор Human Rights Watch в Європі та Центральній Азії Г’ю Вільямсон, те, що писав Асєєв, не подобалося керівництву угруповання «ДНР», тому він став жертвою.

«Він є жертвою насильницького зникнення – дуже тяжкий злочин, відповідно до міжнародного права, який не може бути виправданим ні за яких обставин, ні за часів миру, ні війни», – сказав Вільямсон.

HRW вимагає від бойовиків визнати затримання донецького блогера, негайно звільнити його, а винних у викраденні покарати.

Нагадаємо, вперше про зникнення публіциста Асєєва повідомив екс-депутат Єгор Фірсов у вівторок, 6 червня.

За словами Фірсова, його схопили бойовики «ДНР», оскільки весь час з моменту окупації він жив у Донецьку.

Асєєв писав матеріали про життя на окупованому Донбасі для видань «Українська правда», «Дзеркало тижня» і видання «Тиждень», він також він власний блог у Facebook під псевдонімом Станіслав «Васін». За даними Рахманіна, Асєєву — 27 років.

За даними «Української правди», в день, коли про зникнення публіциста стало відомо, Асєєв мав надіслати свій матеріал для видання «Радіо Свобода», однак матеріал так і не надійшов.

Спілка журналістів звернулася до ОБСЄ через зникнення Асєєва у Донецьку.

Представники «ДНР» у Мінську заявили, що в них немає офіційної інформації про долю журналіста Станіслава Асєєва.

Асєєва так звана поліція «ДНР» оголосила в розшук.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: