Ізраїль «відповів» на ракетні удари із Сектора Гази

Ізраїль «відповів» на ракетні удари із Сектора Гази
Фото: Amir Cohen/Reuters

Ізраїль завдав удару по об'єктах ХАМАС в Секторі Газа

Військово-повітряні сили Ізраїлю завдали ракетні удари у відповідь по військових об'єктах радикального палестинського руху ХАМАС в районі Сектора Газа.

Про це повідомляє прес-служба ізраїльської армії (ЦАХАЛ).

Цілями були десять об'єктів ХАМАС, два з них використовуються для виробництва і зберігання боєприпасів, зазначили в прес-службі.

«Літаки ізраїльських ВПС завдали удару по п'яти цілям в північній частині сектора Газа, що належали силам ХАМАС», - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося раніше, із Сектора Гази в суботу, 2 червня, ввечері були випущені дві ракети по Ізраїлю. Одна з ракет була перехоплена системою ППО «Залізний купол», друга впала на територію сектора Гази.

Напруженість між палестинцями та ізраїльтянами помітно зросла останнім часом через регулярні масові протести на кордоні між Сектором Гази та Ізраїлем. Палестинці вимагають повернути їм території, втрачені внаслідок створення держави Ізраїль.

Конфлікт загострився 14 травня, у день відкриття посольства США в Єрусалимі, коли у сутичках на кордоні Сектора Гази та Ізраїлю загинули понад 60 палестинців, по яких відкрили вогонь військові ізраїльської армії. Загалом у сутичках, які тривають в Газі з 30 березня, загинули вже більше сотні людей. Палестинська влада заявляє, що серед жертв - передусім неозброєні цивільні, влада Ізраїлю говорить про захист кордону від терористів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: