ЄС вперше призупинив дію базового документу єврозони

ЄС вперше призупинив дію базового документу єврозони
Пакт стабільності і зростання обмежує рівень дефіциту держбюджету країн єврозони 3% ВВП, межа держборгу - 60% ВВП

Призупинення дії документа дозволить країнам підвищувати держборг

Рада Європейського союзу затвердила пропозицію Європейської комісії призупинити дію пакту стабільності та зростання, який є базовим документом єврозони, у зв'язку з пандемією коронавіруса. Про це йдеться в заяві Ради ЄС.

Як наголошується в документі, призупинення пакту дозволить державам ЄС отримати гнучкість прийняття заходів для підтримки систем охорони здоров'я і оборони, а також економіки.

«Міністри погодилися з оцінкою Єврокомісії, що склалися умови для залучення генеральної статті про припинення, наявності важкий економічний спад в єврозоні і Євросоюзі в цілому», - йдеться в заяві.

Пакт передбачає контроль над податковою політикою і санкції до країн-порушників. Зокрема, документ обмежує до 3% ВВП рівень дефіциту держбюджету країн єврозони, а також визначає межу держборгу-60% ВВП. Призупинення дії пакту дозволить країнам підвищувати дефіцит бюджетів за рахунок кредитів для надання допомоги бізнесу.

До слова, в Італії другий день поспіль знижується смертність від коронавірусу

На сьогодні у всьому світі зареєстровано понад 350 тис. підтверджених випадків зараження коронавірусом COVID-19, з яких щонайменше 98 тис. вилікувалися. Від ускладнень, викликаних інфекцією, померли понад 15 тис. пацієнтів.

У ВООЗ констатували, що пандемія прискорюється — 100 тис. випадків зараження були зафіксовані за останні чотири дні.

Директор програми Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) із надзвичайних ситуацій Майкл Раян заявив, що розробка і випробування вакцини від нового коронавірусу займуть щонайменше рік.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: