ЄС запровадить «автономні» санкції проти Північної Кореї

ЄС запровадить «автономні» санкції проти Північної Кореї
Верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могеріні

Могеріні зазначила, що тиск на Пхеньян спрямований «на відкриття каналів для дипломатичного діалогу, яких зараз немає»

Євросоюз введе власні «автономні» санкції проти Північної Кореї на додаток до очікуваних санкцій Ради Безпеки ООН, щоб змусити Пхеньян вступити в діалог з міжнародним співтовариством про денуклеаризацію Корейського півострова.

Про це заявила верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могеріні після неформального засідання міністрів закордонних справ країн ЄС у Талліні, передає europeansanctions.com.

«Ми домовилися підтримати подальші економічні обмеження, які ухвалить Рада Безпеки ООН щодо КНДР, а також разом забезпечити, щоб треті країни неухильно виконували всі ці рішення РБ ООН», - сказала Могеріні.

«Ми також прийняли рішення про підтримку нових санкцій РБ ООН автономними заходами ЄС», - заявила вона, зазначивши, що робота з підготовки нових санкцій ЄС почнеться негайно.

При цьому Могеріні зазначила, що весь цей тиск на Пхеньян спрямований «на відкриття каналів для дипломатичного діалогу, яких зараз немає».

«Євросоюз готовий вести діалог на політичному рівні, щоб прийти до повної денуклеаризації Корейського півострова», - підкреслила вона.

Глава дипломатії ЄС заявила про рішучість і єдність всіх членів Союзу підтримці міжнародного режиму нерозповсюдження ядерної зброї, про їх готовність активно працювати разом з партнерами в регіоні і міжнародному співтоваристві для досягнення цієї мети.

Раніше канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент США Дональд Трамп погодилися, що Рада безпеки ООН має ухвалити нові більш жорсткі санкції щодо КНДР у зв'язку з випробуванням Пхеньяном водневої бомби.

Нагадаємо, постійний представник США при ООН Ніккі Гейлі на екстренному засіданні Радбезу 4 вересня заявила, що Північна Корея своїми діями «просить про війну».

Як повідомляв «Главком», Україна в Радбезі ООН закликає дослідити, які держави допомагають ядерній програмі КНДР.

Як відомо, в понеділок у США пройшло екстрене засідання Радбезу ООН через нові ядерні випробування КНДР.

Раніше стало відомо про чергове, вже шосте ядерне випробування, яке здійснила КНДР. Влада Північної Кореї заявила, що підірвана бомба була водневою.

Міністерство фінансів США вже працює над новим пакетом економічних санкцій відносно КНДР.

Наприкінці серпня Північна Корея запустила ракету, яка пролетіла над територією Японії.

Читайте також статтю «Главкома»: Тест на бомбу. Чим можуть закінчитися ядерні випробування Пхеньяна

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: