Єврокомісія остаточно погодить пакет допомоги для України наступного тижня

Єврокомісія остаточно погодить пакет допомоги для України наступного тижня

Європейська комісія розпочне надавати Україні фінансову підтримку в рамках нової програми на початку осені

Європейська комісія готова запропонувати Україні новий пакет макрофінансової допомоги в розмірі 1 мільярд євро попри неповне виконання вимог щодо попередньої програми, повідомив Радіо Свобода віце-президент Єврокомісії Валдіс Добровскіс.

За його словами, Європейська комісія готова остаточно погодити пакет допомоги для України наступного тижня.

«Це вже обговорювали наприкінці минулого року, коли попередня програма закінчилася і, на жаль, ми не змогли виплатити останній транш у розмірі 600 мільйонів євро, оскільки не всі умови були виконані. Тому ми підготували ще одну програму макрофінансової допомоги в розмірі 1 мільярд євро двома траншами, по 500 мільйонів кожен. Тому зараз ми запустили всі необхідні процедури», – розповів Добровскіс.

Він сподівається, що Європейська комісія розпочне надавати Україні фінансову підтримку в рамках нової програми на початку осені.

Нагадаємо, міністр фінансів України Олександр Данилюк сьогодні заявив, що Європейська комісія схвалила нову програму з надання макрофінансової допомоги Україні.

«Вітаю рішення Єврокомісії про схвалення нової програми макрофінансової допомоги для України. Це важливий крок для підтримки реформ в Україні та забезпечення фінансової стабільності», - написав він.

Також сьогодні стало відомо, що Україна отримає 24 млн євро від Єврокомісії. Відповідне рішення було схвалене 28 лютого. Гроші будуть спрямовані людям, які постраждали від збройного конфлікту на Донбасі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: