Європейський суд визнав дискримінаційним російський закон про заборону гей-пропаганди

Європейський суд визнав дискримінаційним російський закон про заборону гей-пропаганди
Російські ЛГБТ-активісти

З 2014-го по 2016 роки за цим законом у Росії оштрафували 14 осіб

Європейський суд з прав людини вирішив, що російський закон про заборону пропаганди нетрадиційних сексуальних стосунків серед дітей є дискримінаційним і порушує право на свободу самовираження.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Проти такого рішення проголосував тільки суддя від Росії в ЄСПЛ Дмитро Дєдов. У своїй окремій думці він підтримав позицію Москви, яка нагадала, що «позитивний образ гомосексуальності згубно впливає на розвиток дітей і ставить їх під загрозу сексуального насильства».

Скаргу до ЄСПЛ подали активісти руху ЛГБТ Микола Баєв, Олексій Кисельов і засновник GayRussia.ru Микола Алексєєв. Усі вони з 2009-го по 2012 роки притягувалися в Росії до відповідальності за пропаганду нетрадиційних стосунків.

З літа 2013 року в Росії діє адміністративне покарання за гей-пропаганду серед неповнолітніх. За це передбачається штраф до 5 тис. руб., а якщо пропаганда велася в інтернеті - до 100 тис. руб. До ухвалення федерального закону подібні заборони вводилися в Рязанській і Архангельській областях, а також в Санкт-Петербурзі.

З 2014-го по 2016 роки за цим законом у Росії оштрафували 14 осіб.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: