«Європейської солідарності не існує. Свої надії щодо боротьби з Covid-19 ми покладаємо лише на Китай», - президент Сербії

«Європейської солідарності не існує. Свої надії щодо боротьби з Covid-19 ми покладаємо лише на Китай», - президент Сербії
Вучич: Європейської солідарності не існує. Це уявна історія

Пандемія коронавірусу: Китай вдається до дипломатії масок

Китайська Народна Республіка експортує в Європу і по всьому світу свої захисні матеріали і свої ноу-хау, здатними захистити від Covid-19, пише Le Figaro.

«Сьогодні друга світова держава, яка зупинила просування Covid-19 в провінції Хубей, піднімає голову і починає дипломатичний наступ на всіх напрямках, вдаючи добрих самаритян в Європі. У четвер вперше міністерство охорони здоров'я Китаю оголосило про відсутність нових випадків зараження місцевого походження, в той час як число жертв пневмонії за межами КНР в даний час перевищує показники Китаю, де зареєстровано 3245 випадків смерті від коронавирусу», - зазначає автор статті.

«У середу в Італію прилетіли триста китайських лікарів, щоб простягнути руку своїм трансальпійські колегам, охопленим боротьбою зі смертельним розвитком хвороби. Пекін стверджує, що відправив медикаменти або медичну допомогу «десяткам країн і міжнародних організацій», включаючи Італію, Пакистан, Таїланд, Японію, Південну Корею і Лаос, і подає це як акт відповідної подяки, - вказує видання. - Ми ніколи не забудемо щиру допомогу, яку ми отримали від міжнародного співтовариства в найважчі часи».

У статті йдеться, що хаос в галузі охорони здоров'я, що панує в Європі та Сполучених Штатах, надає КНР прекрасну можливість повернути колишню славу після своїх початкових помилок, коли він змусив замовкнути докторів, які вже в грудні попереджали про ситуацію в Ухані, що призвело до масштабної спалаху епідемії. «Пекін в потрібний момент пускає в хід «дипломатію масок», пропонуючи Італії відчутну медичну допомогу, яку в останні тижні з великим скрипом здійснювали країни ЄС і США не дивлячись на те, що їх лідери щосили намагалися афішувати свою солідарність», - коментує видання.

У матеріалі наголошується, що Пекін також помчав на підмогу Балканським країна. «Європейської солідарності не існує. Це уявна історія. Свої надії ми покладаємо на єдину країну, здатну допомогти нам у цій складній ситуації: Китайську Народну Республіку», - заявив президент Сербії Олександр Вучич.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: