Євросоюз відмовився від української молочної продукції, яка «напхана» антибіотиками
У нашої країни є квоти на експорт молочної продукції, але скористатися ними не можна через якість українського товару
Про це повідомив генеральний директор і засновник Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.
У нашої країни є квоти на експорт молочної продукції. Однак виявилося, що жодна марка продуктів не відповідає європейським стандартам якості і не може реалізовуватися на європейському ринку. У кожному продукті були виявлені антибіотики, причому у великій кількості.
«Всім відомо, що в Україні розбавляють молоко - це не найстрашніше. Набагато страшніше те, що ми «пхаємо» тварин антибіотиками. І в молоці ці антибіотики», - зазначив Дорошенко.
При цьому він вважає, що перевірити все молоко на якісні характеристики просто неможливо. «Не можна ж взяти і перевіряти кожне відро молока. На це елементарно не вистачить коштів», - сказав він.
Варто відзначити, що антибіотики для тварин - щось на кшталт допінгу для спортсменів: вони дозволяють виростити тварин і птицю в найкоротші терміни. За санітарними правилами молоко від пролікованих корів протягом 5-10 днів (залежить від застосованого препарату) потрібно утилізувати. Але при загальному недоліку молока, коли великі переробники купують буквально все поспіль, фермери просто розбавляють молоко від нормальних корів молоком з антибіотиками. При цьому концентрація стає менше, але антибіотики нікуди не діваються.
Коментарі — 0