Канадська опозиція пропонує видворити ще більше російських дипломатів

Канадська опозиція пропонує видворити ще більше російських дипломатів
Депутат канадського парламенту Джеймс Безан

Канаді варто посилити свої санкції проти Росії, однак зробити це в погодженні із союзниками, - впевнений політик

З огляду на намагання Росії втрутитися у демократичні процеси в Канаді, офіційній Оттаві слід видворити більше російських дипломатів.

Таку думку висловив тіньовий міністр оборони Канади, депутат канадського парламенту Джеймс Безан в інтерв’ю The Hill Times.

«Думаю, що ми могли б вислати більше, ніж лише чотирьох дипломатів», - прокоментував Безан видворення минулого місяця Канадою чотирьох російських дипломатів у відповідь на хімічну атаку у Солсбері.

За його словами, Канаді варто уважніше придивитися до усіх російських дипломатів у країні, переглянувши загальну дипломатичну присутність Росії. «Вони активно намагаються дестабілізувати наш виборчий процес та вплинути на результати голосування», - наголосив депутат. 

На його переконання, Канаді варто посилити свої санкції проти Росії, однак зробити це в погодженні із союзниками. «Якщо ми хочемо надіслати помітний сигнал щодо нападу у Солсбері, то повинні озброїтися ще більшою дубиною та прорідити ряди дипломатів, які перебувають у Канаді, але можуть мати зв'язки із тим, що трапилося у Великій Британії», - зауважив Безан.

Він додав, що Канада повинна «продовжувати спонукати наших союзників робити більше задля ізоляції Путіна та стримування його імперіалістичних амбіцій».

Нагадаємо, наприкінці березня Канада видворила російських дипломатів за пропаганду і дезінформацію.

Раніше, Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг повідомив, що Альянс вирішив вислати 7 російських дипломатів.

Нагадаємо, 26 березня Адміністрація президента США Дональда Трампа винесла рішення про висилку 60 російських дипломатів та закриття останнього дипломатичного форпосту Москви на західному узбережжі країни, в Сіетлі.

Україна на знак солідарності з Британією і трансатлантичними союзниками та в координації з країнами ЄС видворила 13 російських дипломатів.

Також більшість країн-членів ЄС ухвалили рішення вислати російських дипломатів у зв’язку з отруєнням екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля у Солсбері.

В цілому, вже 27 країн повідомили про висилку більше 140 російських дипломатів.

Міністр закордонних справ Великої Британії заявив, що скоординована висилка російських дипломатів із США, Канади та ряду європейських країн є «найбільшою колективною висилкою російських шпигунів, яка коли-небудь мала місце».


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: