Канада видворила російських дипломатів за пропаганду і дезінформацію

Канада видворила російських дипломатів за пропаганду і дезінформацію

Троє росіян із консульства в Монреалі використовували соцмедіа для вбиття клину між США, Канадою і Європою, зазначають ЗМІ Канади

Троє видворених з Канади у знак солідарності із Великобританією російських дипломатів займалися неналежною кібернетичною діяльністю.

Про це із посиланням на анонімне джерело в уряді Канади пише The Globe and Mail.

«Троє із чотирьох російських розвідників, видворених наприкінці березня із Канади, займалися кіберактивністю, направленою на дискредитацію Всесвітнього антидопінгового агентства та поширенням дезінформації про Канаду і її найближчих союзників», - йдеться у матеріалі.

За словами співрозмовника, російські тролі та автоматизовані боти за допомогою соціальних медіа намагалися виставити обвинувачення проти Росії у приховуванні фактів вживання своїми спорсменаим допінгу, як частину американського плану із втручання у президентські вибори в РФ.

«Урядове джерело також підтвердило, що троє росіян із консульства в Монреалі використовували соцмедіа для вбиття клину між США, Канадою і Європою», - підсумовує «The Globe and Mail».

Нагадаємо, що четвертим видвореним російським дипломатом був прес-секретар посольства РФ у Оттаві Кирило Калінін, який теж брав участь у пропагандистських дезінформаційних кампаніях.

Раніше, Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг повідомив, що Альянс вирішив вислати 7 російських дипломатів.

Нагадаємо, 26 березня Адміністрація президента США Дональда Трампа винесла рішення про висилку 60 російських дипломатів та закриття останнього дипломатичного форпосту Москви на західному узбережжі країни, в Сіетлі.

Україна на знак солідарності з Британією і трансатлантичними союзниками та в координації з країнами ЄС видворила 13 російських дипломатів.

Також більшість країн-членів ЄС ухвалили рішення вислати російських дипломатів у зв’язку з отруєнням екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля у Солсбері.

В цілому, вже 27 країн повідомили про висилку більше 140 російських дипломатів.

Міністр закордонних справ Великої Британії заявив, що скоординована висилка російських дипломатів із США, Канади та ряду європейських країн є «найбільшою колективною висилкою російських шпигунів, яка коли-небудь мала місце».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: