Карантин через коронавірус: Netflix і YouTube істотно погіршать якість відео

Карантин через коронавірус: Netflix і YouTube істотно погіршать якість відео
Українські користувачі наростили споживання онлайн-сервісів після початку карантину в країні

Різке підвищення переглядів змусило компанії вдатися до непопулярних заходів

Популярні відеосервіси Netflix і YouTube заявили, що знизять якість відео для європейських користувачів. Через пандемію коронавирусу багато жителів Європейського союзу залишаються вдома і збільшують споживання інтернет-контенту. Netflix змушений фактично на 25% знизити обсяг трафіку в сторону ЄС, щоб забезпечити безперебійну роботу платформи, повідомляє Reuters.

Вжити подібних заходів американську компанію Netflix попросив Тьєррі Бретон, комісар з питань внутрішнього ринку та послуг Європейської комісії. Раніше високопоставлений чиновник ЄК закликав сервіс знизити якість відео, щоб уникнути перевантажень в інтернет-інфраструктурі.

YouTube стала другою компанією, відреагувала на прохання Тьєррі Бретона. Керівники сервісу повідомили, що зафіксували тільки кілька піків використання. Але вирішили зіграти на випередження, щоб не наражати на стресу телеком-інфраструктуру ЄС.

Українські користувачі також наростили споживання онлайн-сервісів після початку карантину в країні. За даними оператора «Укртелеком», його користувачі з початку поточного тижня щодня «скачували» в середньому по 4,3 ГБ трафіку кожен. Це на 30% перевищувало аналогічний показник тижнем раніше.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: