Касько вважає, що Матіос займається не своїми справами

Касько вважає, що Матіос займається не своїми справами

Віталій Касько радить військовій прокуратурі займатися справами у межах своєї компетенції

Колишній заступник Генпрокурора Віталій Касько в інтерв’ю «Главкому»заявив, що на його думку головний військовий прокурор Анатолій Матіос останнім часом, коментуючи все поспіль, відверто займається не своєю справою.

«Є різні коментарі, що Матіос розпочав політичну діяльність та користується серйозною підтримкою з боку президента. Важко сказати. Мені здається, що він подібним чином поводив себе весь час. Крім того, зараз він за дорученням генпрокурора почав курувати розслідування низки справ, що стосуються кількох колишніх посадовців часів Януковича, і почав їх коментувати. А до цього здійснював і коментував антикорупційні рейди, до яких військова прокуратура не повинна була мати жодного відношення, бо це компетенція НАБУ», - пригадує Касько.
Колишній заступник Генпрокурора вважає, що військовий прокурор мав би зосередитись на виконанні своїх безпосередніх обов’язків. Адже, насправді є дуже багато проблем з військовими злочинами та контрабандою в зоні АТО.
«А військова прокуратура часто виходить за межі своєї компетенції. Складається враження, що там забагато персоналу, якщо у них є час займатись усім підряд, або їм немає чим зайнятися в межах своєї компетенції. Якщо в військовій прокуратурі, як говорить генпрокурор, є якісь незамінні кадри з великим досвідом, то переводьте їх в Головне слідче управління і нехай займаються колишніми високопосадовцями. До чого тут одне до іншого? Коли військова прокуратура займається справами поза своєю компетенцією, це призведе до того, що вони просто будуть розвалюватись в судах», - переконаний Касько.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: