Каталонські сепаратистські партії дещо втратили рейтинг, - опитування

Каталонські сепаратистські партії дещо втратили рейтинг, - опитування
Відсторонений від посади президента женералітата Каталонії Карлес Пучдемон
Photographer: Angel Garcia/Bloomberg

Сепаратистські рухи набирають разом не більше 42,5 відсотка голосів

Рухи та партії, що виступають за незалежність Каталонії від Іспанії, отримали б меншість місць у регіональному парламенті Каталонії на позачергових виборах до цього органу. Про це свідчать результати проведеного на замовлення іспанського консервативного видання El Mundo дослідження громадської думки Sigma Dos, опубліковані в неділю, 29 жовтня.

Згідно з даними репрезентативного опитування, сепаратистські рухи та політичні сили набирають разом не більше 42,5 відсотка голосів, що гарантувало б їм отримання 61-65 місць у парламенті регіону. Під час останніх виборів 2015 року ці сили отримали 47,7 відсотка підтримки населення. Місцеві вибори мають пройти в Каталонії 21 грудня.

Нині у Барселоні запланована велика демонстрація проти оголошення незалежності.

Як відомо, уряд Іспанії у суботу, 28 жовтня, офіційно взяв під прямий контроль управління Каталонією. Того ж дня екс-глава женералітату Каталонії Пучденон закликав захищати незалежність мирно.

Крім того, міністерство внутрішніх справ країни усунуло з посади голову каталонської поліції Хосепа Луїса Траперо.

Нагадаємо, 27 жовтня парламент Каталонії проголосував за резолюцію, яка проголошує незалежність від Іспанії.

Уряд Іспанії розпустив парламент Каталонії та оголосив нові вибори на 21 грудня. Мадрид також не проти участі Пучдемона у майбутніх виборах у Каталонії.

Прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой заявив, що розпустив каталонський парламент не тому, що хоче позбавити регіон автономії, а лише для того, аби повернутися до нормального стану справ.

Згідно з опитуванням, незалежність Каталонії від Іспанії підтримують лише 29% респондентів, тоді як 46% каталонців виступають за розширення повноважень уряду автономії у складі Іспанії.

Дивіться також: В Барселоні святкують проголошення незалежності Каталонії. Фотогалерея

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: