Опитування: тільки 29% каталонців хочуть відділитись від Іспанії

Опитування: тільки 29% каталонців хочуть відділитись від Іспанії
46% каталонців виступають за збереження автономії в складі Іспанії
Фото: Guillem Sartorio/Bloomberg

Більшість каталонців підтримує проведення виборів, оголошених іспанським урядом

Незалежність Каталонії від Іспанії підтримують лише 29% респондентів, тоді як 46% каталонців виступають за розширення повноважень уряду автономії у складі Іспанії. Про це йдеться в результатах опитування Metroscopia для El Pais, яке було проведено минулого тижня до голосування в парламенті Каталонії щодо незалежності та активації 155 статті Конституції Іспанії.

Відзначається, що 46% каталонців виступають за збереження автономії в складі Іспанії, однак з розширенням повноважень уряду. 19% опитаних воліють зберегти поточну ситуацію.

За даними видання, оголошення виборів для нормалізації ситуації в Каталонії було підтримано більшістю каталонців перед тим, як прем'єр Іспанії Маріано Рахой обрав активацію статті 155 Конституції країни, яка призупиняє самоуправління в Каталонії.

Згідно із даними, 52% каталонців підтримали розпуск парламенту для проведення виборів, у порівнянні з 43%, які виступили проти цього.

Як відомо, уряд Іспанії у суботу, 28 жовтня, офіційно взяв під прямий контроль управління Каталонією. Того ж дня екс-глава женералітату Каталонії Пучденон закликав захищати незалежність мирно.

Крім того, міністерство внутрішніх справ країни усунуло з посади голову каталонської поліції Хосепа Луїса Траперо.

Нагадаємо, 27 жовтня парламент Каталонії проголосував за резолюцію, яка проголошує незалежність від Іспанії.

Уряд Іспанії розпустив парламент Каталонії та оголосив нові вибори на 21 грудня. Мадрид також не проти участі Пучдемона у майбутніх виборах у Каталонії.

Прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой заявив, що розпустив каталонський парламент не тому, що хоче позбавити регіон автономії, а лише для того, аби повернутися до нормального стану справ.

Дивіться також: В Барселоні святкують проголошення незалежності Каталонії. Фотогалерея

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: