Катамадзе: Визнання Росією «ДНР–ЛНР» – справа часу

Катамадзе: Визнання Росією «ДНР–ЛНР» – справа часу
Григол Катамадзе

Екс-посол: той формат, який зараз в Україні – «ні миру, ні війни» – тривав в Грузії з 1993-го по 2008-й роки

Визнання «ДНР–ЛНР» Москвою - це справа часу. Таку думку в інтерв’ю «Главкому» висловив колишній посол Грузії в Україні Григол Катамадзе.

«Через сім років після російсько-грузинської війни і визнання незалежності Абхазії та Південної Осетії Росія зробила такий же тупиковий крок – відторгнула територію Криму і приєднала до себе, а потім пішла далі. Але не вийшло – росіяни розраховували на такий же переможний рух по Південному Сходу України, але тут увімкнулись інші механізми», - зазначив він.

За словами Катамадзе, запрацював інстинкт самозбереження – українці зрозуміли, що прийшли вже забирати їхній дім. «Звичайно, якщо Росія побачить, що нема інших шляхів для вирішення своїх завдань, вона може визнати ці території», - підкреслив він.

Екс-посол також нагадав: той формат, який зараз в Україні – «ні миру, ні війни» – тривав в Грузії з 1993-го по 2008-й роки. «Блокування, контрабанда – все це теж було… До тих пір, поки Росії вигідно тримати ситуацію в такому стані, аби лихоманило країну, вона буде тримати, а потім ухвалить інше рішення», - зазначив він.

«Я чомусь впевнений, що рішень, аналогічних кримському, не буде, але на якийсь крок, який остаточно зажене україно-російські відносини в тупик, вони підуть. Знову-таки якщо наші західні партнери не будуть послідовними та активними в цих напрямках», - додав Катамадзе.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: