Катар підписав зі США угоду про боротьбу з фінансуванням тероризму

Катар підписав зі США угоду про боротьбу з фінансуванням тероризму
Рекс Тіллерсон у Катарі

Документ було підписано під час візиту державного секретаря США Рекса Тіллерсона до Дохи

Катар підписав зі США меморандум порозуміння, в якому окреслені подальші зусилля, які ця країна Перської затоки може зробити для боротьби з тероризмом, зокрема в тому, що стосується фінансування терористичних організацій.

Документ було підписано під час візиту державного секретаря США Рекса Тіллерсона до столиці Катару Дохи у вівторок, 11 липня.

Радник Тіллерсона Роберт Хеммонд назвав підписання документа «обнадійливим кроком вперед».

Доха продовжує перебувати в стані блокади з боку сусідніх арабських держав.

Напередодні Тіллерсон зустрівся з британським радником з питань національної безпеки Марком Седвілом у Кувейті. США, Великобританія та Катар спільно закликали якомога швидше подолати катарську кризу. Очікується, що Тіллерсон проведе зустріч із представниками чотирьох країн, які оголосили блокаду, в середу, 12 липня, в Саудівській Аравії.

Нагадаємо, 10 країн, серед яких найближчі сусіди Катару - Саудівська Аравія та Об'єднані Арабські Емірати, розірвали дипломатичні відносини з Катаром.

Сенегал заявив про відкликання свого посла з Катару і солідарність із Саудівською Аравією в кризі.

Йорданія прийняла рішення знизити рівень свого дипломатичного представництва в Катарі, а також відкликала ліцензію у катарського телеканалу Al Jazeera, який вже заблокований в ОАЕ і Саудівській Аравії.

Причиною таких заходів стало звинувачення влади Катару в підтримці терористичної діяльності, у тому числі «Аль-Каїди» і «Ісламської держави». Катар  всі звинувачення заперечує.

Арабські країни висунули 13 вимог до Катару які, у разі їх виконання, покладуть край конфлікту в Перській затоці. Для їх виконання Катару  дали10 днів.

Декілька днів тому міністр закордонних справ Катару Мухаммед бен Абдель Рахман Аль Тані заявив, що готовий до переговорів щодо вимог арабських країн, якщо «вони будуть раціональними і підкріплені доказами».

Єгипет, Саудівська Аравія, Об'єднані Арабські Емірати і Бахрейн звинуватили Катар у зриві посередницьких зусиль по врегулюванню кризи дипломатичних відносин.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: