Керівник Миколаївщини Савченко хоче позбавити область від «авторитетів»

Керівник Миколаївщини Савченко хоче позбавити область від «авторитетів»
Голова Миколаївської ОДА Олексій Савченко

Миколаївщина вже займає перші місця по Україні за рівнем розкриття злочинів минулих років, - зазначив Савченко

У 2017 році Миколаївщина вийшла на 9-е місце серед регіонів за рівнем розкриття злочинів, кількість особливо тяжких злочинів у минулому році скоротилася на 11%. У 2018 року є план поліпшити показник розкриття вдвічі, а також очистити Миколаївщину від будь-яких місцевих «авторитетів». Про це розповів голова Миколаївської ОДА Олексій Савченко.

«У минулому році правоохоронні органи області працювали над багатьма важливими справами. Зокрема, ми пам’ятаємо, що спецпідрозділ Служби безпеки України затримав Ігоря Науменка, який мав статус так званого смотрящего в Миколаївському регіоні серед кримінальних кіл. Миколаївщина вже займає перші місця по Україні за рівнем розкриття злочинів минулих років, який майже вдвічі перевищує середньодержавний», – повідомив глава Миколаївської ОДА Олексій Савченко.

За словами Олексія Савченко, сьогодні крім резонансних справ кримінальних «авторитетів» особлива увага правоохоронців приділяється протидії підлітковій злочинності.

«Що ми сьогодні бачимо. У структурі дитячої злочинності переважають злочини майнової спрямованості: крадіжки, грабежі, незаконне заволодіння транспортними засобами. Цю тенденцію зростання фактично дитячої злочинності нам потрібно побороти в 2018 році. Ми повинні усі разом – громадські організації, поліція, школи – працювати з важкими підлітками, особливо з тими, хто залишився без батьківського нагляду. Ми повинні надати таким дітям психологічну підтримку, постійно пояснювати їм величезний вплив законослухняності на їхнє майбутнє, не залишати дітей без уваги і підтримки», – підкреслив голова Миколаївської ОДА Олексій Савченко.

За його словами, в лютому 2018 прокуратура Миколаївської області отримала новий корпус, де працюють співробітники відділу процесуального керівництва при провадженні досудового розслідування територіальними органами поліції та підтримання державного обвинувачення, які розслідують резонансні злочини.

«Обласна влада впроваджує важливу програму підтримки правоохоронних органів. У минулому році ми вперше за останній час вручили сертифікати на житло нашим найкращим правоохоронцям, в цьому році також плануємо нагородити найкращих житлом, – зазначив голова Миколаївської ОДА.

Нагадаємо, за даними прокурора Миколаївської області Тараса Дунаса, в 2017 році на Миколаївщині вперше встановлені організатори грального бізнесу, вперше викрито організовану групу наркоторговців, яка працювала під прикриттям співробітників поліції, вперше викрито нарколабораторію, вперше затримано виробника “наркотиків”, вперше перекрито канал торгівлі людьми з вербування жінок на сексуальну експлуатацію в країнах Європи, а також вперше не допущено фізичного протистояння під час збору врожаю.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: