Київ попросив Анкару посилити охорону готелів з українцями

Посольство України в Туреччині звернулося до Міністерства закордонних справ цієї країни та інших турецьких компетентних органів з проханням посилити охорону місць організованого відпочинку українських туристів

Про це повідомляє Департамент консульської служби МЗС України на своїй сторінці у Facebook.

Згідно з повідомленням, в ‪МЗС‬ сьогодні відбулася міжвідомча нарада для обговорення безпеки та захисту прав громадян України в Турецькій Республіці у контексті подій, що відбуваються в цій країні.

У нараді взяли участь, зокрема, представники Мінінфраструктури, ДСНС, Державіаслужби, силових відомств.

Учасники наради висловились про необхідність рекомендувати громадянам України тимчасово утриматися від поїздок до міст Анкара та Стамбул до остаточної стабілізації ситуації в Туреччині, а тим українцям, які перебувають в цій країні, виявляти підвищену обережність та не залишати без нагальної потреби місця організованого відпочинку, які перебувають під охороною.

Наступну зустріч робочої групи в Міністерстві закордонних справ заплановано на 18 липня.

Як повідомлялося, у ніч на 16 липня в Туреччині була здійснена спроба державного перевороту.

В країні запровадили воєнний стан і комендантську годину. Згодом прем'єр-міністр країни Біналі Йилдирим заявив, що служба безпеки Туреччини взяла ситуацію під контроль.

МЗС України закликало українців утриматися від поїздок до Туреччини до нормалізації ситуації в цій країні. МЗС також рекомендувало українським туристам в Туреччині проявляти підвищену увагу та обережність і залишатися в місцях організованого відпочинку, які знаходяться під охороною і наглядом сил безпеки. Президент України Петро Порошенко доручив силовим структурам посилити контроль в аеропортах і на південних кордонах України у зв'язку зі спробою військового перевороту в Туреччині.

Як раніше повідомляв «Главком», президент Туреччини Тайіп Ердоган сьогодні поставив вимогу перед США щодо видачі Туреччині ісламського опозиціонера Фетхуллаха Ґюлена, що проживає в штаті Пенсільванія.

Про це він заявив під час виступу в Стамбулі.

Анкара вважає, що Ґюлен і його прихильники безпосередньо причетні до недавнього путчу.

У Туреччині «існують сили, які хочуть внести розкол між армією республіки і турецьким народом», заявив Ердоган.

Напередодні ЗМІ повідомили про затримання командувача Третьою армії генерала Ердала Озтюрка і командувача Другої армії Адема Худуті.

Їх затримали у зв'язку з розслідуванням спроби держперевороту. Про це повідомляє телеканал NTV.

У розташуванні командування цих армій тривають затримання керівного складу.

Раніше повідомлялося, що затриманий і можливий лідер турецьких путчистів, колишній головком Військово-повітряних сил республіки генерал Акин Озтюрк.

Його взято під варту недалеко від Анкари на базі ВПС Акинджі, де також пройшла операція по затриманню організаторів путчу.

За повідомленнями, що надходять, затримано понад 500 військовослужбовців, підозрюваних у причетності до спроби перевороту. Проти них можуть бути висунуті звинувачення у «зраді батьківщини» і членство у забороненій організації, пов'язаної з ісламським опозиціонером Фетхуллахом Ґюленом.

Його в Анкарі вважають главою т.зв. паралельної структури, яка має на меті змінити нинішнє керівництво Туреччини.

Минулої ночі у Туреччині групою заколотників була здійснена спроба військового перевороту. Основне протистояння розгорнулося в Анкарі та Стамбулі. У суботу керівництво Туреччини оголосило, що путч придушено. За останньою інформацією, 161 людина загинула, 1440 отримали поранення, не рахуючи жертв серед заколотників.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: