Київський смог: еколог назвав час, коли виходити на вулицю найнебезпечніше

Київський смог: еколог назвав час, коли виходити на вулицю найнебезпечніше
Фото kyiv.depo.ua

Що довше триває спекотна погода, то небезпечнішим стає смог - експерт

Шкоду від поєднаного впливу шкідливих речовин у повітрі та спеки можуть відчути на собі не лише люди з хронічними захворюваннями, діти та літні люди, а й здорові та молоді. Про це у коментарі «Главкому» сказав Володимир Усатенко, експерт Української екологічної асоціації «Зелений світ»

«Небезпека, звісно, є. Смог за таких високих температур украй негативно впливає на організм. Тим більше, сам організм під час такої спеки стає слабшим та вразливішим до всіляких хвороб», - зазначив він.

Еколог додав, що в найспекотніший період дня - з 11.00 до 17.00 - дітям краще не виходити надвір. «В інший час, коли температура трохи спадає, всі леткі сполуки зв’язуються та небезпека стає значно меншою», - додав експерт.

За словами Усатенка, що довше триває спекотна погода, то небезпечнішим стає смог. Надто довгий вплив високих температур спричиняє збільшення концентрації шкідливих речовин у повітрі, хоч і незначне.

Як раніше повідомлялось, у столичному повітрі кількість шкідливих домішок у повітрі перевищує гранично допустиму норму. «За такої ситуації спостерігається погіршення метеорологічної дальності видимості, утворення локальних приземних туманів, зростання рівнів забруднення атмосфери, які перевищують гранично допустимі концентрації оксиду вуглецю в 1-2 рази, діоксину азоту в 2- 5 разів, формальдегіду в 2-4 рази», — сказано в повідомленні ДСНС.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: