Китай планує провести саміт у форматі «16+1» без змін

Китай планує провести саміт у форматі «16+1» без змін

МЗС КНР заперечує новини про скасування саміту із країнами Центрально-Східної Європи

Речник МЗС КНР заявив у вівторок про те, що Пекін проводить попередні консультації із країнами Центрально-Східної Європи щодо організації традиційного саміту, який цього року має пройти в Болгарії. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Раніше деякі ЗМІ повідомляли про те, що КНР розглядає можливість не проводити саміт в форматі «16+1» цього року. Такий розвиток подій міг бути наслідком занепокоєності окремих країн ЄС, що такий чином Пекін намагається підірвати єдність цього інтеграційного об’єднання. Серед варіантів, які начебто розглядалися КНР, була ідея щодо відтермінування проведення цьогорічного саміту і потім його проведення кожні два роки замість щорічних зустрічей. 

Речник МЗС КНР заявив про те, що китайська сторона надає великого значення самітам формату «16+1». За його словами за останні п’ять років сторони завдяки спільній важкій роботі вийшли на позитивну динаміку у взаєминах і значні досягнення. Як відзначив Лю Канг саміти КНР і країн Центрально-Східної Європи сприяли збалансованому розвитку всередині ЄС і просуванню самої ідеї європейської інтеграції.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: