Китай поскаржився на американські мита до Світової організації торгівлі

Китай поскаржився на американські мита до Світової організації торгівлі
Прапори Китай та США

Міністерство торгівлі Китаю у своїй скарзі до СОТ заявило, що запроваджені США мита порушують «правила недискримінації»

Китай вимагає від Світової організації торгівлі (СОТ) посередництва у врегулюванні суперечки зі США, що склалася в результаті запровадження Штатами мит на імпорт сталі та алюмінію.

Про це повідомляє DW.

«Міністерство торгівлі Китаю у своїй скарзі до СОТ заявило, що запроваджені США мита є вираженням протекціоністської торговельної політики Вашингтона і порушують «правила недискримінації в багатосторонній торговельній системі». А тому Пекін просить СОТ про організацію арбітражу», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що США відкидають скарги Китаю, називаючи їх «необгрунтованими».

В офісі торговельного представника США заявили, що правило СОТ, на яке посилається Пекін, до запроваджених США мит застосовуватися не може. Причиною у Вашингтоні називають те, що мита Штатів націлені на «посилення національної безпеки, яку послаблює імпорт сталі та алюмінію» до країни.

Нагадаємо, 4 квітня Китай оголосив про плани накладення 25-відсоткового мита на 106 товарів, які виробляються в США.

Як відомо, 22 березня президент США Дональд Трамп підписав президентський меморандум, який може ввести мито на китайську продукцію на суму щонайменше 60 мільярдів доларів.

Після цього Китай опублікував список з 128 товарів, які імпортуються з США, на які можуть бути введені мита, щоб збалансувати втрати країни від введених Вашингтоном мит на сталь і алюміній.

Також Сполучені штати Америки подали на Китай скаргу до Світової організації торгівлі зі звинуваченнями у крадіжці торгових патентів.

2 квітня Китай підвищив мита на 128 товарів із Сполучених Штатів.

Згодом повідомлялося, що Сполучені Штати Америки звинуватили Китай у нечесній торгівлі, крадіжці технологій та інтелектуальної власності і збираються ввести мито на 1300 китайських товарів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: