Китай заявив про накладення нових мит на 126 американських товарів

Китай заявив про накладення нових мит на 126 американських товарів

Тарифне протистояння Пекіна і Вашингтона загострюється

Китай оголосив про плани накладення 25-відсоткового мита на 106 товарів, які виробляються в США. Йдеться про соєві боби, автомобілі, хімікати та деякі інші групи товарів, обсяг імпорту яких в 2017 році становив 50 мільярдів доларів. Про це повідомило міністерство фінансів КНР у середу, 4 квітня. Таким чином Китай відповів на оголошені напередодні плани Вашингтона накласти 25-відсоткові мита на 1300 китайських товарів, загальний обсяг імпорту яких також становить 50 мільярдів доларів.

Серед іншого, Пекін планує запровадити додаткові мита на такі продукти, як віскі, сигари і тютюнові вибори, вантажівки, електромобілі, деякі види м'яса, деякі види пластикових виробів тощо.

Нагадаємо, 22 березня президент США Дональд Трамп підписав президентський меморандум, який може ввести мито на китайську продукцію на суму щонайменше 60 мільярдів доларів.

Після цього Китай опублікував список з 128 товарів, які імпортуються з США, на які можуть бути введені мита, щоб збалансувати втрати країни від введених Вашингтоном мит на сталь і алюміній.

Також Сполучені штати Америки подали на Китай скаргу до Світової організації торгівлі зі звинуваченнями у крадіжці торгових патентів.

2 квітня Китай підвищив мита на 128 товарів із Сполучених Штатів.

Згодом повідомлялося, що Сполучені Штати Америки звинуватили Китай у нечесній торгівлі, крадіжці технологій та інтелектуальної власності і збираються ввести мито на 1300 китайських товарів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: