Китай ввів підвищені мита на товари із США

Китай ввів підвищені мита на товари із США

Китай підвищив мита на 128 товарів із Сполучених Штатів

Ця міра стала відповіддю на недавнє введення мит Сполученими Штатами щодо КНР Митна комісія по тарифам китайської Державної ради вирішила ввести підвищені мита на 128 товарів із Сполучених Штатів у відповідь на нещодавнє рішення Вашингтона щодо мит на алюміній і сталь з Пекіна.

Про це проінформирмувало китайське Міністерство фінансів.

Повідомляється, що новими тарифами на сталь і алюміній США завдали «серйозну шкоду інтересам Китаю» і «щоб захистити інтереси Китаю і збалансувати втрати, викликані заходами США щодо інтересів Китаю», були введені тарифи на імпорт 128 товарів. Фрукти і вироблені з них продукти будуть обкладатися митом у 15%, а свинина і продукція з неї - в 25%. 

Рішення набирає чинності з 2 квітня.

«Підтримка багатосторонньої торговельної системи і призупинення тарифних поступок Сполученим Штатам є законними заходами, прийнятими Китаєм з використанням правил Всесвітньої торгової організації і для забезпечення її інтересів», - повідомляє китайський Мінфін.

Нагадаємо, 22 березня президент США Дональд Трамп підписав президентський меморандум, який може ввести мито на китайську продукцію на суму щонайменше 60 мільярдів доларів.

Після цього Китай опублікував список з 128 товарів, які імпортуються з США, на які можуть бути введені мита, щоб збалансувати втрати країни від введених Вашингтоном мит на сталь і алюміній.

Також Сполучені штати Америки подали на Китай скаргу до Світової організації торгівлі зі звинуваченнями у крадіжці торгових патентів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: