США звинуватили Китай у нечесній торгівлі та крадіжці технологій

США звинуватили Китай у нечесній торгівлі та крадіжці технологій

Америка вважає, що Китай вкрав технології і готова вводити нові санкції

Сполучені Штати Америки звинуватили Китай у нечесній торгівлі, крадіжці технологій та інтелектуальної власності та збираються ввести мито на 1300 китайських товарів. Про це йдеться у повідомленні Торгового представництва США.

У відомстві вже підготували список товарів, на які можуть бути введені мито у розмірі 25%. Серед них є розробки в авіаційній сфері, техніка, продукція машинобудування, різні види сталі, ліки, медичне обладнання, печі для виготовлення хлібобулочної продукції, запчастини для автомобілів, водонагрівачі.

«Запропонований список з приблизно 1,3 тисячі товарів буде розглянуто додатково, буде процес публічного оголошення та обговорення. Після завершення цього процесу USTR прийме остаточне рішення по тим товарам, які підпадуть під додаткове обкладання митом», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 22 березня президент США Дональд Трамп підписав президентський меморандум, який може ввести мито на китайську продукцію на суму щонайменше 60 мільярдів доларів.

Після цього Китай опублікував список з 128 товарів, які імпортуються з США, на які можуть бути введені мита, щоб збалансувати втрати країни від введених Вашингтоном мит на сталь і алюміній.

Також Сполучені штати Америки подали на Китай скаргу до Світової організації торгівлі зі звинуваченнями у крадіжці торгових патентів.

2 квітня Китай підвищив мита на 128 товарів із Сполучених Штатів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: