Китай закликає Тайвань припинити сепаратистську діяльність

Китай закликає Тайвань припинити сепаратистську діяльність

Критику Лі Кецяна викликали американські ініціативи, які мають посилити контакти між США і невизнаною Республікою Китай (Тайвань)

Пекін у понеділок заявив про те, що не буде терпіти сепаратистську діяльність на Тайвані і надалі захищатиме територіальну цілісність країни. Критику із боку прем’єр-міністра Лі Кецяна викликали американські законодавчі ініціативи, які мають посилити контакти між США і невизнаною Республікою Китай (Тайвань).

Новий американський закон, який має лише підписати Дональд Трамп, дозволить чиновникам усіх рівнів відвідувати Тайвань, так само як і спростити в’їзд до США тайванських чиновників і представників. У відповідь Лі Кецян закликав представників одного народу по обидва боки Тайванської протоки працювати спільно над відродженням китайської нації. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Паралельно із цим КНР має наміри збільшити цьогорічний оборонний бюджет на 8,1%. Дані плани додають переконливості тезі Чжан Чжиюня, який очолює в КНР Офіс взаємодії із Тайванем, про те, що китайський народ не буде спокійно спостерігати за спробами Тайваню отримати незалежність. Чжан Чжиюнь заявив про те, що в КНР є воля, впевненість і все більше можливостей для попередження спроб Тайваню в будь-який спосіб проголосити незалежність.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: