Клімкін обговорить ситуацію в Азовському морі на засіданні Ради ЄС

Клімкін обговорить ситуацію в Азовському морі на засіданні Ради ЄС
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін

На порядок денний засідання Ради ЄС із закордонних справ винесене питання щодо загострення ситуації в Керченській протоці

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін 10 грудня під час робочої зустрічі у Брюсселі з міністрами закордонних справ держав-членів Євросоюзу обговорить загострення ситуації в Азовському морі та Керченській протоці.

Про це повідомляє прес-служба МЗС України.

Зустріч відбудеться в рамках засідання Ради ЄС із закордонних справ, на порядок денний якого винесене питання щодо загострення ситуації в Керченській протоці.

Зазначається, що Клімкін відвідає Брюссель на запрошення високого представника ЄС із закордонних справ та безпекової політики Федеріки Могеріні.

Міністри планують обговорити комплексну відповідь Євросоюзу на агресивні дії Росії, зокрема шляхом посилення санкційного тиску на Кремль, а також шляхи сприяння Україні у звільненні українських військовополонених та допомоги українському Приазов’ю, яке потерпає від наслідків російської агресії на суші та на морі, резюмували у МЗС.

Як відомо, Росія відмовляється вважати захоплених українських моряків військовополоненими.

Натомість  Уповноважений президента з гуманітарних питань Мінського процесу Ірина Геращенко заявила, що Україна ніколи не визнає російських судилищ над полоненими моряками.

25 листопада прикордонні кораблі Російської Федерації вчинили агресивні дії проти українських кораблів, які здійснювали плановий перехід із порту Одеса до порту Маріуполь. Російські спецназівці обстріляли і захопили три українські кораблі у Керченській протоці та 24 моряків.

Підконтрольні Росії «суди» в окупованому Криму заарештували на два місяці усіх затриманих українських моряків.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Павло Клімкін повідомив, що українські консули зустрілися із пораненими українськими моряками.

Раніше адвокат Євгенія Закревська розповіла про стан здоров’я поранених українських моряків.

Російський омбудсмен Тетяна Москалькова відвідала в лікарні при СІЗО «Матросская тишина» трьох поранених українських моряків: Андрія Ейдера, Андрія Артеменка та Василя Сороку.

Як заявив президент України Петро Порошенко, Росія протистоїть всьому світу, блокуючи свободу судноплавства в українських територіальних водах.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: