Росія відмовляється вважати захоплених українських моряків військовополоненими

Росія відмовляється вважати захоплених українських моряків військовополоненими
У ФСБ виступили із заявою щодо захоплених українських моряків

Росія не вважає українських моряків, захоплених у Керченській протоці, військовополоненими

Захоплені після нападу в Керченській протоці українські моряки не можуть вважатися військовополоненими, оскільки Росія і Україна не знаходяться в стані збройного конфлікту або війни, заявили у суботу, 8 грудня, у Федеральній службі безпеки (ФСБ) Росії.

«Зазначені українські громадяни звинувачуються в скоєнні кримінального злочину і відповідно до Конвенції про поводження з військовополоненими, підписаної в Женеві 12 серпня 1949 року, не можуть вважатися військовополоненими, оскільки Російська Федерація і Україна не знаходяться в стані збройного конфлікту або війни», - цитує агенція «Інтерфакс» слова голови слідчого управління ФСБ РФ Михайла Шишова.

Перший заступник керівника департаменту берегової охорони прикордонної служби ФСБ Росії Олексій Вольський заявив, що розслідування кримінальної справи про «незаконний перетин державного кордону РФ» щодо 24 українських моряків, заарештованих після їх захоплення в Керченській протоці, передано в центральний апарат ФСБ Росії.

25 листопада прикордонні кораблі Російської Федерації вчинили агресивні дії проти українських кораблів, які здійснювали плановий перехід із порту Одеса до порту Маріуполь. Російські спецназівці обстріляли і захопили три українські кораблі у Керченській протоці та 24 моряків.

Підконтрольні Росії «суди» в окупованому Криму заарештували на два місяці усіх затриманих українських моряків.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Павло Клімкін повідомив, що українські консули зустрілися із пораненими українськими моряками.

Раніше адвокат Євгенія Закревська розповіла про стан здоров’я поранених українських моряків.

Російський омбудсмен Тетяна Москалькова відвідала в лікарні при СІЗО «Матросская тишина» трьох поранених українських моряків: Андрія Ейдера, Андрія Артеменка та Василя Сороку.

Як заявив президент України Петро Порошенко, Росія протистоїть всьому світу, блокуючи свободу судноплавства в українських територіальних водах.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: