Клімкін офіційно поінформував Раду Європи про нові антиросійські санкції

Клімкін офіційно поінформував Раду Європи про нові антиросійські санкції
Глава МЗС України Павло Клімкін

Говорячи про засідання Комітету міністрів Ради Європи, український міністр зазначив, що «це важливий формат і гарна нагода звірити годинники з колегами»

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін під час засідання Комітету міністрів Ради Європи на рівні міністрів у Нікосії (Кіпр) розповів про запроваджені в Україні за рішенням Ради нацбезпеки і оборони санкції стосовно фізичних та юросіб, зокрема низки російських сайтів і соцмереж.

«Поінформував Раду Європи про рішення РНБО щодо російських сайтів і соцмереж», – написав у своєму аккаунті у Twitter Клімкін у п'ятницю.

Зокрема, глава МЗС України пояснив колегам причини, з яких влада країни була вимушена запровадити такі обмежувальні заходи. «Встановлені обмеження є цілеспрямованими контрзаходами, ухваленими відповідно до принципу пропорціональності проти Російської Федерації як держави, що має нести відповідальність за свої дії», – додав Клімкін.

Говорячи про засідання Комітету міністрів Ради Європи, український міністр зазначив, що «це важливий формат і гарна нагода звірити годинники з коллегами».

Як повідомлялося, міністр закордонних справ України 18-19 травня перебуває з робочим візитом на Кіпрі, де бере участь у 127-му засіданні Комітету міністрів Ради Європи на рівні міністрів.

За даними українського зовнішньополітичного відомства, ключовою темою нинішньої дискусії глав зовнішньополітичних відомств 47 країн-членів РЄ стане проблематика посилення демократичної безпеки в Європі і, зокрема, роль організації у вирішенні сучасних конфліктів і криз на континенті.

«Важливе місце під час обговорень буде присвячено тимчасовій окупації Росією Автономної Республіки Крим та Севастополя і ситуації з правами людини на півострові, а також триваючій військовій агресії Російської Федерації на українському Донбасі. Дискусія також торкнеться питань міграційних викликів, боротьби з тероризмом, стану демократії, прав людини і верховенства права у сьогоднішній Європі», - йдеться про теми засідання в повідомленні МЗС.

Під час засідання відбудеться передача головування в Комітеті міністрів РЄ від Республіки Кіпр Чехії на наступні півроку.

Нагадаємо, 16 травня президент ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони від 28 квітня про застосування санкцій щодо низки фізичних і юридичних осіб. У ньому, зокрема, йдеться про блокування російських соцмереж та поштових служб. Також санкції передбачають блокування доступу до сервісів «Яндекс», 1С, «Софтлайн Груп», корпорації «Парус» і ще низки російських IT-компаній.

Зазначимо, загалом у санкційному списку 1228 фізичних та 468 юридичних осіб.

Читайте матеріал «Главкома» Гібридна війна в інтернеті: чи дійсно зникнуть «Яндекс», «Одноклассники» та «ВКонтакте»

Також читайте статтю «Главкома» Забанив сам президент. Хто і за що потрапив під нові санкції

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: