Клімкін розповів, про що говорили на зустрічі міністрів Великої сімки

Клімкін розповів, про що говорили на зустрічі міністрів Великої сімки

Клімкін обговорив із учасниками канадського дипломатичного саміту підтримку українських реформ

Очільник українського МЗС Павло Клімкін обговорив із міністрами закордонних справ «Групи семи», засідання якої проходить 22 квітня у канадському місті Торонто, підтримку реформ в Україні та фінансову підтримку Києва з боку цих країн, ситуацію в Криму та на Донбасі, а також план миротворчої місії на окупованій частині Донецької та Луганської областей.

Про це міністр закордонних справ України повідомив журналістам після закінчення неформального сніданку міністрів, який у себе вдома організувала глава канадської дипломатії Христя Фріланд.

«І щодо окупованого Донбасу, і щодо окупованого Криму... Ми говорили і про ситуацію там, і про наших людей, які страждають. Говорили і про політичних в'язнів... По суті, ми говорили про все», – розповів Клімкін.

За словами Павла Клімкіна, розмова була невимушеною та щирою, а від усіх без винятку учасників зустрічі він почув запевнення у підтримці України.

«Це звучало абсолютно від усіх міністрів. Україна є частиною демократичної спільноти і трансатлантичного співтовариства. І те, що Росія робить в Україні – це агресія не тільки проти нас, не тільки проти України, а й також проти всієї демократичної спільноти. Те, що Росія робить в Україні – це полігон для дестабілізації всього демократичного суспільства. Всі розуміють, що зараз, напередодні виборів в Україні, будуть подальші спроби дестабілізації. І з нами «Група семи» та міжнародна спільнота обов'язково будуть у всіх наших подальших зусиллях», – пояснив український міністр.

Клімкін також розповів, що обговорював із учасниками канадського дипломатичного саміту підтримку українських реформ.

«Говорили про те, що ми можемо зробити разом, говорили про боротьбу із корупцією, про верховенство права, говорили про допомогу – збільшення допомоги і з боку Європейського союзу, і з боку «Групи семи», – повідомив Клімкін.

Очільник українського МЗС також сказав журналістам, що порушував і питання миротворчої місії на Донбасі і бачення країн «Групи семи» її формату.

Раніше Клімкін повідомив, що під час зустрічі міністрів закордонних справ країн Великої сімки, зокрема, обговорюватимуться питання деокупації Криму і Донбасу.

Нагадаємо, до незаконно ув’язненого в анексованому Криму українського активіста Володимира Балуха не пускають медиків.

Раніше громадський захисник активіста архієпископ Сімферопольський і Кримський Климент повідомив, що Балуха б’ють і чинять на ньогопсихологічний тиск.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: