Клімкін: США чітко заявили, що Україна буде в НАТО

Клімкін: США чітко заявили, що Україна буде в НАТО
Павло Клімкін та Майк Помпео у Вашингтоні
Фото: Укрінформ

Сполучені Штати вітають прагнення України щодо вступу в НАТО, які були зафіксовані у Бухарестській декларації 2008 року

Сполучені Штати висловили дуже чітку підтримку прагнення України до членства в НАТО, та підкреслили, що одного дня Україна буде повноправним членом Альянсу.

Про це за підсумками проведення Комісії стратегічного партнерства Україна-США заявив глава МЗС України Павло Клімкін, пише « Укрінформ».

«У нашій спільній заяві за підсумками роботи Комісії дуже чітко написано, і ви це не знайдете в багатьох документах, про те, що Сполучені Штати підтримують наші євроатлантичні прагнення, і що одного дня Україна буде в НАТО. Чіткіше сказати вже за визначенням неможна» - підкреслив Клімкін.

У спільній заяві Комісії стратегічного партнерства Україна-США йдеться, що «Сполучені Штати вітають прагнення України щодо вступу в НАТО, які були зафіксовані у Бухарестській декларації 2008 року, і розраховують одного дня привітати Україну у якості повноправного члена Альянсу».

«США підтримують зусилля України, спрямовані на імплементацію безпекових реформ, зазначених у Законі «Про національну безпеку України», а також відзначають продовження участі України у міжнародних операціях з підтримання миру і безпеки у всьому світі», - йдеться у документі.

«Насправді, вступ до НАТО - це процес не тільки зміни в нашому секторі безпеки і оборони, це процес звільнення насправді всієї країни», - резюмував міністр.

Нагадаємо, Клімкін за підсумками зустрічі з держсекретарем США Майклом Помпео в Вашингтоні заявив, що чекає на візит дипломата в Україну в 2019 році.

Раніше міністр закордонних справ України Павло Клімкін під час робочого візиту в Сполучені Штати зустрівся зі спеціальним представником Державного департаменту США по Україні Куртом Волкером.

Також глава МЗС провів зустріч  з головою комітету із закордонних відносин Сенату США Робертом Коркером та співголовою комітету Робертом Менендесом.

У програмі перебування Клімкіна у США передбачено проведення переговорів з державним секретарем Майклом Помпео, зустрічі з провідними американськими законодавцями, спілкування з представниками американського експертного середовища та інтерв’ю американським ЗМІ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: