Глава МЗС та посол України у США зустрілися з американськими сенаторами

Глава МЗС та посол України у США зустрілися з американськими сенаторами
Зустріч української делегації з американськими сенаторами

У ході зустрічі обговорено актуальні питання взаємодії з Конгресом США, насамперед на напрямі подальшого посилення тиску на РФ

У четвер відбулася зустріч міністра закордонних справ України Павла Клімкіна та посла України в США Валерія Чалого з головою комітету із закордонних відносин Сенату США Робертом Коркером та співголовою комітету Робертом Менендесом.

Про це повідомляється на сторінці українського посольства у Facebook.

«У ході зустрічі обговорено актуальні питання взаємодії з Конгресом США, насамперед на напрямі подальшого посилення тиску на РФ. Міністр закордонних справ України поінформував співрозмовників про актуальну ситуацію на тимчасово окупованих територіях Донбасу та в Криму, а також щодо здійснюваних в Україні реформ», - йдеться у повідомленні.

З українського боку висловлено вдячність сенаторам за їхні численні законодавчі ініціативи, спрямовані на підтримку Української держави у протистоянні російській агресії.

Міністр закордонних справ окремо відзначив історичне рішення Сенату США про ухвалення резолюції з нагоди 85-х роковин Голодомору в Україні, у якій події 1932-1933 рр. визнано геноцидом українського народу.

«У контексті обговорення питань подальшої підтримки нашої держави Павло Клімкін підкреслив важливість законодавчого закріплення запропонованого Сенатом і Палатою представників збільшення обсягів допомоги Україні по лінії Державного департаменту, Пентагону та Агентства США з міжнародного розвитку у федеральному бюджеті Сполучених Штатів 2019 року», - резюмували у посольстві.

Напередодні Клімкін зустрівся зі спеціальним представником Державного департаменту США по Україні Куртом Волкером.

У програмі перебування Клімкіна у США передбачено проведення переговорів з державним секретарем Майклом Помпео, зустрічі з провідними американськими законодавцями, спілкування з представниками американського експертного середовища та інтерв’ю американським ЗМІ.

Як повідомлялося раніше, голова МЗС України та Міненерго США обговорили спільну протидію «Північному потоку-2».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: