Клімкін заявив, що агресію РФ проти України досі сприймають як кіно

Клімкін заявив, що агресію РФ проти України досі сприймають як кіно
Павло Клімкін

Клімкін підбив підсумки Мюнхенської конференції

Російська агресія проти України досі сприймається багатьма як драматичне кіно.

Про це після завершення Мюнхенській конференції з питань безпеки написав у своєму Facebook міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

«Після двох днів занурення в реальність Мюнхенської конференції багато думок. Загалом оптимістичних, але іноді, на жаль, все-таки не дуже світлих. Російська агресія проти України досі сприймається багатьма як драматичне кіно, яке вони дивляться зі своєї комфортної диванної реальності», - пише міністр.

«Очевидно, так деяким зручніше. І це, звичайно, дуже дратує», - зазначає Клімкін.

Втім, за його словами, все більше стає тих, хто усвідомлює, що «далі так тривати не може - з Росією потрібно щось робити».

«А з комфортної спостережної позиції, цього точно не зробиш. Остаточної відповіді, що і як потрібно робити поки немає. Як і немає відповіді, як протистояти тенденції, що світ стає все більш небезпечним. Але розуміння щодо джерела цієї небезпеки є майже у всіх«, - розповідає керівник українського зовнішньополітичного відомства.

Безпеки в світі стає все менше, а форумів з безпеки все більше, зазначає міністр.

«З такими темпами майбутній глобальний світ ризикує бути дуже злим. Трансатлантичне співтовариство і Європа ще оцінять значення України і наш внесок у глобальну безпеку і стабільність. І ми все більше готові це обговорювати. Це, насправді, для мене головний висновок нинішнього Мюнхена», - додав він.

Нагадаємо, у центрі німецького Мюнхена провели акцію на підтримку українців, затриманих або ув’язнених в Росії з політичних мотивів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: